Povodom jutrošnjih poplava na šetalištu u Sutomoru...

vuksanovic mz 

Saopštenje predsjednika MZ Spič Sutomore Frana Vuksanovića

Saopštenje prenosimo integralno

Nakon jutrošnjih obilnih padavina koje su izazvale poplave u ulici Iva Novakovića i na novom trgu, o čemu je na portalu Jedro pisano,
https://www.jedro.bar/obale/21318-sutomore-obala-iva-novakovica-danas
saopštavam javnosti:
Nakon višegodišnjeg iščekivanja na uređenje obalne zone u Sutomoru počelo se sa realizacijom tog projekta i danas smo svjedoci da nakon obilnih padavina vidimo ružne slike trenutnog plavljenja novog šetališta i trga.
Nakon obilaska terena i razgovora sa ljudima koji rade na uređenju trga u saznanju smo da je došlo do ukidanja nekadašnjeg kanala od hotela Sato do plaže koji je služio za odvod velike količine vode i bio sproveden do plaže i da je isti sada ukinut i spojen na atmosfersku kanalizaciju.
Ko je odobrio i naredio takvo rješenje?
Iz DOO Vodovod i kanalizacija su nam odgovorili da im nije stizao nikakav zahtjev za saglasnost za promjenu projekta i spajanje na atmosfersku kanalizaciju, a isti odgovor smo dobili iz opštine Bar.
Vjerujemo da će se utvrditi odgovornost i da će ovaj problem biti brzo rješen kako ne bi ova trenutno ružna slika bacila sjenku na ovaj prelijepi projekat koji ima za cilj da unaprijedi našu turističku ponudu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar