April u OŠ “Anto Đedović”

maslovbna

Kratke vijesti...

April u OŠ “Anto Đedović” je protekao u znaku obilježavanja važnih datuma , učešću na manifestacijama i takmičenjima na kojima su talentovani učenici postigli značajne rezultate.
Zajedničkim angažmanom učenika i nastavnika obilježeni su značajni datumi.
jedan
Drugog aprila obilježen je Svjetski dan osoba sa autizmom. Nizom aktivnosti koje su realizovane u školi, ali i na barskom trgu i šetalištu poslata je poruka da su podrška i prihvatanje različitosti jedini i pravi izbor. Aktivnostima je koordinirala Tijana Orlandić, defektolog, spec. pedagog. Svoj doprinos obilježavanju ovog datuma dali su i nastavnici u toku nastave.
Sa ciljem osvješćivanja ekološke misli kod najmlađih a povodom Dana planete Zemlje, učenici prvih i drugih razreda, u pratnji učitelja i vaspitačica, gledali su predstavu „Misli zeleno“ koju je organizovao Sekretarijat za kulturu u saradnji sa NVU „Arlekin“ .

dva
Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava u školi su realizovane brojne aktivnosti. Škola je učestvovala u zvaničnom programu „Noć knjige 2024“. Književne programe koji su ušli u zvanični program osmislila je Ljiljana Milović, prof. a realizovala ih je sa učenicima od VI do IX razreda u okviru nastave književnosti u skladu sa predmetnim programima. Programi su osmišljeni sa ciljem njegovanja talenata kod učenika i razvijanja višejezične kompetencije.
devet

Svjetski dan knjige obilježen je i u sklopu programa rada školske biblioteke.Uređen je kutak ispred biblioteke, članovi Kluba čitalaca su bili su gosti u trećem razredu gdje su sa učenicima rešavali zagonetke, asocijacije, pisali, čitali i zaključili da se od „čitanja raste“, a učenica VI razreda Alisa Sasnovskaja prezentovala je za svoje drugare djela koja svako dijete treba da pročita.

jedanaest
Na inicijativu učenika trećeg razreda obagaćen je fond biblioteke novim naslovima.
tri
Povodom Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u u školi je održana kreativna radionica „Istražujemo svijet IT-a“ sa učenicama petog razreda u realizaciji nastavnica Milice Jovanović i Vahide Međedović. Učenice su upoznate sa statističkim podacima o zaposlenosti žena u ovom sektoru a predstavljena su im i različita zanimanja iz ove oblasti. Predstavljene su im neke od poznatih žena iz svijeta IT-a. Na kraju su učenice dobile zadatak da osmisle i predstave svoju aplikaciju.
pett
U četvrtak, 25.4. učenice VIII i IX razreda imale su priliku da prisustvuju događaju koji je organizovalo Ministarstvo javne uprave u saradnji sa Ministarstvom prosvjete nauke i inovacija uz podršku kompanije „One“ a povodom Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u. Djevojčice su imale priliku da se upoznaju sa uspješnim ženama iz ICT oblasti, sa njima razgovaraju o temama koje ih zanimaju i unaprijede lične kompetencije iz oblasti ICT-a.

Konkursi, nagrade, priznanja

Mjesec april je bio mjesec brojnih nagrada na literarnim konkursima .
sest
Učenica VIII razreda Majda Grbović, osvojila je treće mjesto na IX literarnom konkursu „Moj smešni svet“ posvećenog Brani Cvetkoviću. Majdina mentorka je Danijela Boljević, prof.
cetiri
Svojim radovima na Književnoj večeri za djecu i mlade stvaraoce Internacionalne kulturne asocijacije IKA predstavili su se: Miloš Jokić, Matija Stanišić, Danilo Dabanović, Iva Vujović, Đorđina Đurović, Anja Popović, Sara Striković, Rijad Šabotić, Ksenija Zorkina, Milena Vukčević, Sara Ćinćur (mentor Ljiljana Milović,prof.) Anja Joković i Darija Đurišić (mentor Svetlana Knežević, prof. ) Majda Grbović i Janja Tufegdžić, (mentor Danijela Boljević, prof.)

osam
Anja Joković je na četvrtoj takmičarskoj večeri Književne večeri za djecu i mlade stvaraoce IKA osvojila treću nagradu.
Anja je bila i finalista je 18. Međunarodnog festivala dječije poezije „Dječije carstvo 2024“. Od preko 4000 radova, Anjin rad je ušao među 73 najbolja rada i zavrijedio Specijalnu nagradu. Anjin mentor je Svetlana Knežević, prof.
Na Međunarodnom literarnom konkursu „Najlepša mama na svetu-moja mama“, nagrađeni su učenici Đorđina Đurović,treća nagrada; mentorka Ljiljana Milović, prof. i Artur Smirnov,treća nagrada; mentorka Svetlana Knežević, prof.
Nagrade nijesu izostale ni na Međunarodnom literarnom konkursu „Ko kaže da ne čitam lektiru“. Matija Stanišić je osvojio treću nagradu, dok su Pohvale za svoje radove dobili Tara Vuković i Miloš Jokić. Mentorka nagrađenim učenicima je Ljiljana Milović, prof. 

Sport i sportski uspjesi učenika:
sedam
U utorak, 16. aprila u organizaciji nastavnika fizičkog vaspitanja Darke Bošković i Vladana Mihailovića održan je proljećni kros sa ciljem promocije zdravih stilova života, razvoja sportskih talenata i afirmacije sportskog i takmičarskog duha. Svoj doprinos takmičarskom dijelu dali su i nastavnici koji su svojim učešćem na krosu dali pozitivan primjer učenicima. Druženje je završeno dodjelom diploma najboljima.
Na regionalnom takmičenju u atletici učenice ove škole osvojile su tri prva mjesta: Mujovi Sara (skok udalj) , Šukurica Dalila(300 m) Kurpejović Nađa(skok udalj ), Vukčević Maša(kugla) i Stanković Nevena, Kurpejović Nađa, Gavrilova Jelizaveta i Sofija Vasilkov (štafeta 4x100m)

Matematičko takmičenje
desett

OŠ „Anto Đedović“ bila je domaćin za oko 140 učenika barskih osnovnih i srednjih škola koji su uzeli učešće na Kengur matematičkom takmičenju za 2024. godinu.
Na ovom takmičenju učenik te škole Matija Stanišić, osvojio je bronzanu medalju u kategoriji Cadet za učenike devetih razreda osnovne škole i I razreda srednje škole.
Zapažen rezultat postigli su i Andrej Adamović u kategoriji Pre-eccolier –IV razredi i Ksenija Zorkina u Kategoriji Benjamin –VII razredi

Njihov osmijeh vrijedi više

Učešće u realizaciji najveće omladinske humanitarne akcije „Njihov osmijeh vrijedi više“ uzeli su i učenici naše škole sa nastavnicom likovne kulture Anisom Đokić, ponosni što su dio ove akcije koja je posvećena štićenicima Doma „Mladost“.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar