Sjajna podrška razvoju lokalne privrede

sijalic 

Opština Bar: Za razvoj preduzetništva 360.000 eura

Opština Bar nastavlja sa snažnom podrškom razvoju lokalne privrede te je u tom cilju raspisan Javni poziv za učešće u program podsticanja razvoja preduzetništva.

Ukupan iznos direktne finansijske podrške opredijeljene za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 360.000 eura, a pravo da se prijave na Javni poziv imaju nezaposlena lica, preduzetnici/ce i privredna društva koja su registrovana u CRPS-a sa sjedištem na teritoriji opštine Bar, a koja pripadaju kategoriji mikro preduzeća. Program sprovodi Komisija za raspodjelu sredstava na osnovu Programa podrške razvoju preduzetništva u Opštini Bar 2023-2026.

Program se realizuje kroz dvije linije podrške, prva za projekte manje vrijednosti i druga za projekte veće vrijednosti odnosno investicione projekte. Po prvoj liniji najviši iznos sredstava koji može biti odobren po projektu iznosi 8.000 eura i ovu liniju čini 60% ukupno opredijeljenih sredstava podrške, odnosno 216.000,00 eura. Druga programska linija predviđa najviši iznos od 20.000 eura koji može biti odobren po projektu, odnosno ukupno 144.000,00 eura. Odobrena sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova koji su propisani pozivom.

Prijava na poziv sa pratećom dokumentacijom se predaje u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom “Prijava na javni poziv za raspodjelu sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku” u Građanskom birou Opštine Bar ili poštom na adresu “Bulevar Revolucije 1, 85000 Bar – Sekretarijat za lokalni ekonomski razvoj.

Dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Javni poziv mogu se dobiti svakog radnog dana od 08:30-14h u Sekretarijatu za lokalni ekonomski razvoj (kancelarija br. 259, II sprat), kao i putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Komisija određuje 03.04.2024. godine za Info dan, tokom kojeg će informisati zainteresovane o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Javni poziv. Info dan će se održati u zgradi Opštine Bar – mala sala, sa početkom u 11 sati.
Javni poziv raspodjelu sredstava dostupan je na web sajtu Opštine Bar, a biće otvoren 45 dana od dana objavljivanja, odnosno do 18.04.2024. godine.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar