Pozorišne predstave u najavi...

 pozzzzd

„Šćeri moja“ & „Đurologija“

Predstava „Šćeri moja“, Crnogorskog narodnog pozorišta, koju je režirala Ana Vukotić po tekstu Maje Todorović, biće izvedena u ponedeljak 11. marta u 20 sati u Domu kulture „Vladimir Popović Španac“.

Glumačku ekipu predstave čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Scenograf predstave je Aleksandar Vukotić, kostimograf Leo Kulaš, asistentkinja kostimografa Lina Leković, kompozitor Aleksandar Radunović Popaj, koreograf Sonja Vukićević, Balša Poček je saradnik na dramaturgiji a izvršna producentkinja predstave je Nela Otašević.

Drama „Šćeri moja“ nagrađena je na Konkursu Crnogorskog narodnog pozorišta za najbolji savremeni domaći dramski tekst 2016. godine. Iako su junaci drame istorijske ličnosti, ovo nije istorijska drama. Istorijska građa je samo polazišna tačka za bavljenje aktuelnim temama, a to je prije svega pitanje položaja žene i odnosa prema ženskom djetetu. Predstava ima za cilj da podstakne i žene i muškarce na razmišljanje i na preispitivanje odnosa prema ženskom polu, prije svega ženskoj djeci.

Crnogorsko narodno pozorište se sa ovim komadom predstavilo na brojnim festivalima: na Mediteranskom festivalu Purgatorije u Tivtu 2016. godine Mirko Vlahović je osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu; na međunarodnom Festivalu glumca u Nikšiću 2016. godine Mirko Vlahović osvojio je Grand prix za najbolju mušku ulogu, Vanja Jovićević Grand prix za najbolju žensku ulogu i Slavko Kalezić Grand prix za najbolju epizodnu ulogu; na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Užicu 2016. godine Vanja Jovićević osvojila je „Ardaliona“ za najbolju mladu glumicu kao i Nagradu Politike „Avdo Mujčinović“.

Rediteljka Ana Vukotić osvojila je Godišnju nagradu Crnogorskog narodnog pozorišta 2016. godine za adaptaciju i režiju ovog komada, dok je Mirko Vlahović iste godine dobio Veliku nagradu Crnogorskog narodnog pozorišta za ulogu kralja Nikole. 

Dan kasnije,
12. marta sa početkom u 20 časova publici će se predstaviti Branko Đurić sa svojom autorskom predstavom „Đurologija“. Ovaj komad obara sve rekorde gledanosti u svijetu teatra i stand-upa u regionu. „Đurologija“ je u dosadašnje 4 godine postojanja igrana više od 470 puta i vidjelo je preko 300.000 gledalaca, a još uvijek ne prestaje oduševljavati publiku.

Sa svojim prepoznatljivim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom koje se posebno ogleda u njegovim kultnim projektima „Top lista nadrealista” i „Audicija”, Branko Đurić kroz „Đurologiju“ pruža ono najbolje od sebe. Svojevrsni (anti)stand up show „Đurologija“ u stvari je zbirka njegovih intimnih razmišljanja i pogleda na život koje prepričava na iskren i urnebesan način.

Karte su u prodaji na biletarnici Doma kulture, saopšteno je iz Kulturnog centra Bar.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar