Stari Bar: Extra virgin olive oil party

oliv part 

VII druženje maslinara, uljara i ljubitelja maslinovog ulja.

Društvo maslinara Bar u srijedu 20. decembra sa početkom u 17. 00 časova u restoranu Kaldrma u Starom Baru organizuje VII druženje crnogorskih maslinara, uljara i ljubitelja maslinovog ulja „Extra virgin olive oil party“.
Maslinarsko druženje je otvorenog tipa, svi su dobrodošli. Ko želi može da u bočici od 0,25 l donese svoje maslinovo ulje za zajedničku degustaciju što nije obavezno. Prisustvo druženju su najavili maslinari i ljubitelji maslinovog ulja iz Ulcinja, Budve, Boke, Podgorice, Tuzi i drugih crnogorskih gradova. Ovo je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu sretne tako veliki broj proizvođača maslinovog ulja sa potrošačima koji tragaju za maslinovim uljem vrhunskog kvaliteta.
Pored stručno vođene degustacije mnogobrojnih maslinovih ulja iz cjele Crne Gore, program podrazumjeva kratko predavanje o načinu degustacije prepoznavanja i senzorske ocjene kvaliteta djevičanskih maslinovih ulja.

Film Dubravka Drakic
Poseban dio programa je rezervisan za projekciju kratkog filma:“ Žena iz krša – nevidljive heroine“ koji je Društvu maslinara Bar ustupljen od strane Mreže za ruralni razvoj Crne Gore čiji je Društvo dugogodišnji član. Dio filma je sniman u Baru u Zupcima a snimao je baranin Dejan Senić. Obzirom da je od strane Međunarodnog savjeta za maslinu iz Madrida ova godina proglašena kao godina žene u maslinarstvu odlučeno je da film bude prikazan baš na ovoj manifestaciji. Ovaj kratki film je snimljen da ukaže na ulogu, značaj i položaj žene u ruralnim zajednicama te da ih podrži, ohrabri i osnaži.
Organizatori su se potrudili da kao i predhodnih godina za ovo veče pripreme posebne specijallitete kao što su palačinke sa kremom prelivene ekstra djevičanskim maslinovim uljem, posne priganice, posna domaća pita, domaći sir, crne i zelene masline, sok od šipka i druge delicije barskog kraja.
Društvo maslinara Bar poziva sve ljude dobre volje, posebno maslinare i ljubitelje maslinovog ulja da u srijedu veče dođu u Stari Bar i svojim prisustvom uveličaju ovo druženje i zabavu.
Novogodišnje druženje će biti prilika da se svi zainteresovani registrovani maslinari prijave za učešće u projektu izrade Kataloga crnogorskih maslinovih ulja.
Svi sadržaji novogodišnjeg druženja su potpuno besplatni i svi su dobrodošli! -saopštili su organizatori.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar