Maslinari & Maslinijada iskosa

banovic b 

Moram zamoliti za objavu...

“Dvadesetjednu godinu smo čekali ono što se upravo dešava – da revitalizujemo maslinarstvo, činimo ga modernijim, inovativnijim i kreativnijim, da starim hiljadugodišnjim zasadima vratimo stari sjaj, da se što više mladih ljudi bavi maslinarstvom i formira nove zasade. Najveći maslinarski kompleks, makar u ovom dijelu Mediterana je Mukoval i upravo sinoćnja izložba dr Miluna Lutovca pod nazivom ‘Viseći vrtovi Mukovala’ podsjeća na najveći maslinarski kompleks i daje poruku da ga zaštitimo, čuvamo i njegujemo kao veliku tradiciju koju nema niko na ovom području”. kaže Suljo Mustafić.
Ministar Joković dodaje: U maslinarstvu prepoznajemo veliku razvojnu šansu Cne Gore, pružanjem snažne podrške nastojaćemo da damo pun doprinos na putu visokog pozicioniranja ove privredne grane, a uspješnom saradnjom, zajedničkim ciljevima i snažnom voljom zaokružićemo jačanje cjelokupne crnogorske ekonomije i poljoprivrede”.
Na Maslinijadi podjeljena su priznanja, nagrade, lijepe riječi...
Nepravedno, da niko na manifestaciji i pratećim sadržajima nije spomenuo Miodraga Banovića-Baneta za veliki doprinos afirmaciji maslina i maslinarstva u Baru.
Podsjećam,
pratili ste akcije o maslinama tekstovima na Jedru, kao i svi Barski portali, i veliki broj CG portala i medija.
Od 24.11.2000. do 12. 10.2023. godine, masovnim EKO akcijama koje je osmislio i koordinirao istim, mr sci Miodrag Banović preko NVO "INFO sport CG" – Bar, uz animiciju preko15.000 volontera-aktivista svih socio-uzrasnih kategorija formirao je 208 parkova maslina u Baru i drugim gradovima u CG i zasadio 3.018 sadnica Maslina.
Malo li je za dobiti jedno “kolor printano” priznanje od maslinara kojima masline život znače - stav je čitaoca

Stavovi izraženi su stavovi Autora teksta i ne odražavaju nužno uredničku politiku Jedra.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar