Novaković Đurović: 43. Vlada suzbila eksploataciju šljunka i sačuvala vodoizvorište Bolje sestre

djurovicka

Hoće li nova Vlada da pokaže istu spremnost?

Politička direktorka URE i poslanica u Skupštini Crne Gore Ana Novaković Đurović posjetila je zajedno sa ekološkim aktivistom Vukom Vujisićem, direktorom Regionalnog vodovoda Zoranom Lakušićem i predstavnicima Zelenih Danske vodoizvorište Bolje sestre kako bi naše partnere iz Evropskog parlamenta upoznali sa posledicama nelegalne eksploatacije šljunka i o aktivnostima koje je preduzela 43. Vlada u saradnji sa ekološkim aktivistima kako bi se devastacija u koritu rijeke Morače zaustavila i sačuvalo vodoizvorište, a samim tim i vodosnabdijevanje našeg primorja.

Novaković Đurović je tom prilikom istakla da su napori i aktivnosti 43. Vlade na suzbijanju nelegalne eksploatacije šljunka rezultirali podizanjem nivoa vodoizvorišta za gotovo 5 puta, čime je obezbijeđeno nesmetano vodosnabdijevanje crnogorskog primorja.

"Bili smo prva Vlada koja je otvorila ovo pitanje i uspijela da zaustavi nelegalnu eksploataciju šljunka u koritu rijeke Morače uz sve opstrukcije koje se dešavaju i dan danas. Takođe, započeli smo i aktivnosti na sanaciji korita rijeke Morače koje su odmah dale rezultata kada je u pitanju vodoizvorište Bolje sestre", kazala je Novaković Đurović.

Ona je napomenula da očekuje da i aktuelna Vlada pokaže istu spremnost i nastaviti sa započetim aktivnostima kako bi se osujetile namjere onih koji jedva čekaju da u novoj vlasti nađu podršku za nastavak svojih nelegalnih aktivnosti.
"Mi ćemo sigurno nastaviti dalje da se borimo za naša prirodna bogatstva i čuvamo naše rijeke", zaključila je Novaković Đurović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar