Počelo tretiranje palmi na području opštine

 br panorama

Tretiranje palmi obavlja DOO “Komunalne djelatnosti” Bar.

U cilju suzbijanja štetnog organizma Rhynchophorus ferrugineus (Oliver), od danas do 10. juna, tretiranje će se vršiti po rasporedu, ukoliko vremenske prilike dozvole:
Ponedeljak 05.06.2023 godine - palme u ul.13 jula, palme na putničkom terminalu, palme na šetalištu Marina i na šetalištu Kralja Nikole do mosta Željeznice.

Utorak 06.06.2023 godine - palme u ul. Branka Čalovića, ul.Maršala Tita, ul.Vladimira Rolovića, Bulevaru JNA, ul.Jovana Tomaševića i ul. Jovana Stojanovica.

Srijeda 07.06.2023.godine - palme u ul.Jovana Stojanovića, ul.Mila Boškovića, oko Gimnazije i osnovne škole Blažo J.Orlandić, palme oko Velikog Atomskog skloništa, palme u Bulevaru Dinastije Petrovića, u Bulevaru Revolucije i palme oko sportskog centra.

Četvrtak 08.06.2023.godine - palme u Bulevaru Revolucije, u ulicama Požarevačka, Borska, Makedonska, Rista Lekića, ul. Maše Đurovića, plame od poljoprivredne škole do marketa Franca, ispred Fonda PIO i Komunalnih djelatnosti . Palme Starom Baru, oko kapele i na biskupadi.

Petak 09. 06.2023.godine - palme duž plaže na Velikom pijesku, na željezničkoj i autobuskoj stanici. Palme u Šušnju ( od mosta Željeznice do plaže Kazablanka), duž magistrali do Sutomora, palme na javnim zelenim površinama u Sutomoru, palme duž plaže u Čanju i palme u Virpazaru.

Subota 10.06.2023.godine - palme u parku Dvorca Kralja Nikole, oko Doma Kulture, u ul.Maršala Tita, palme u ul.Vladimira Rolovića, palme na trgu, palma kod Velikog atomskog skloništa, palme u ul. Dinastije Vojislavljević, palme u ul. Dinastije Balšić, ul. Dinastije Crnojević, ul. Muftije Karađuzovića.

„Molimo građane da tih dana ne prilaze i ne dodiruju palme na pomenutim lokacijama i da se sto kraće zadržavaju u njihovoj blizini. Obavještavamo dražoce pčela da u području od 2km od tretiranih palmi preduzmu mjere zaštite pčelinjih društava“, saopšteno je iz DOO Komunalne djelatnosti Bar.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar