Ante Vidošević sa Goranom Radonjićem & 7 drugih

 anto sa šolte

Oću ako ćemo proć priko Bara...

Pulena, prijatelji/ce iz Bara & FB stranica Ana Vidoševića.
Da napišen par riči. dok se ovi Hrkimir u posteji do moje ne usprdeca po sobi i ne poremeti mi koncentraciju


Jučer je prikršila Mare zavit. Boje reć ja moju polugodišnju, sada već pošto je šesta godina zaredon, tradicionalnu, alkoholnu apstinenciju i opalija 4,5 piva.
A kako neću kad san ima razloga za dvostruko slavlje.
No da se vratin malo unatrag. Još prin par miseci je meni na jednon kafi izletija Teo s prijedlogon da bili iša s njin u Albaniju. I ne, ne, nisan ja, ka šta bi svaki normalni čovik, pita: a šta ćemo u Albaniji?, nego spremno reka: oću ako ćemo proć priko Bara. Dovoljno je reć da iman u Baru više fb prijatelja nego u Bg i Zg skupa. Teo je preuzeja na se svu organizaciju puta.


I došlo doba da se krene. I tu je uletilo par: a oklen san ja moga znat?
Jedan od njih je bija, da je utorak, kad smo isplanirali krenit ispa 23. u misecu I što se ono kaže, di će suza nego na oko, sujevjerku koji i bičve minja kad ga ne gre karta, i koji je uvjeren da mu je broj 23 sudbonosan.


Već san pisa kako su mi starci stali u 23 u Splitu i kako su oboje umrli 23., pa ja sad stojin na Šolti u 23, a i žena mi je umrla, na 23. kako san ja najavljiva, kad je završila u sepsi na aparatima, nego po ure poslin24., a svi koji znaju njen prgav karakter znaju da je to učinila samo meni za dišpet i da bude po njenu.
Dakle ja san se uputija na put sa popriličnon dozon skepse da ću se vratit, pa san ja na Goranov upit, kad smo seli kod njega u restoran u Baru: oćemo prvo po jednu rakijicu spremno reka: a, eto neću.
Drugi od onih na početku najavljenih:'a oklen san ja bidan moga znat' je bija put kojin ćemo ić. I Teo je izračuna da nan je najbolje tin puten, a i Goran nan je, jer on je osin šta je restorater i prvak CG u golfu, još i bajker, priporučija ti put. Na stranu šta mi auto ima gps, uostalon šta će nan, kad smo oba ko tukci. To je bila cila komedija puten s njin, koji bi zavrijeđiva poseban osvrt, ma je Teo ima i neke karte sebon. I kad smo stali u Stocu da malo sednemo i protegnemo noge, ja kažen Teotu, daj da malo vidin te karte.


Asti gospu, pa oba su rekla, na Nikšić, pa na Bar. A oklen bi bidan ja zna da je Nikšić poviše Podgorice. Ja san u svojon glavi zamislija da je Nikšić poviše Bara, a Podgorica tamo negdi gori.
I sad, poć kroz Podgoricu a ne javit se mojin prijama bi bilo u najmanju ruku nepristojno. Iako je i zvat nekoga na kafu samo uru prije daleko od pristojnosti. Srića su Jadranka i Radmila prava raja, a i praznik je u CG, pa Rada, koja ima svoj salon namještaja, nije bila u poslu. Jadranka nas pita kad smo se javili da di smo. Bili smo tad već u nekom restoranu nadomak Nikšića:aj, lipo kad prođete Danilov grad čekat ću vas na Ininon pumpi prid Podgoricon. Malo smo zalutali, pa smo stali u Danilovgrad da pitami prolaznicu di je put za Podgoricu. Žena nas čudno pogleda i reče: ' pa vi ste u Podgorici', a jeli znate di je Inina crpka na ulazu, tamo nas čekaju:'ooo, oa morate se vratit' pa smo se vratili, pa je na kraju Jadranka rekla, parkirajte se negdi i ne mičite. Samo javite di ste. Kad san javija da smo na raskršću Oktobarske revolucije i Bratstva i jedinstva, jos je rekla: 'a pa di bi ti drugdi i moga bit', pa smo nakraju posidili jednu lipu uru i po vrimena, ma smi morali ić jerbo nas u 6 čeka ekipa u Baru

Ovde ću stavit samo slike ekipe iz Bara jer to zaslužuje poseban osvrt jer Hrki ne samo da se probudija nego je iša i trčat i vratija se, i tušira se, a ja još pišen

Foto: Ante Vidošević sa Goranom, Marinom, Teom, Gordanom, Senadom, Milenom i Mirom u Puleni – Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar