Veliki petak & Uskrs

katedrala bar

Neradni dani i informacija o Uskršnjem (vazmenom) trodnevlju.

Vjernici rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Uskrs i to: petak 7. april, nedjelja 9. april i ponedjeljak 10. april.

 katedral ljudi

Uskršnje (vazmeno) trodnevlje započinje u Veliki četvrtak, kada je u 10:00h Misa posvete ulja, uz prisustvo svih sveštenika Barske nadbiskupije koji se toga dana okupljaju u katedrali. U 18:00 je Misa večere Gospodnje, posvećena posljednjoj Isusovoj večeri, a od 20:00 do 23:00 molitva – Klanjanje pred Sv. Sakramentom. Na Veliki petak, u 18:00 počinju molitve – “Obredi Muke Gospodnje”, a od 20:00 do 23:00 “Molitve pred grobom”.

misse

Na Veliku subotu, u 20:30 je blagoslov hrane koju su donijeli vjernici , a u 21:00 počinje Sveta noć Vigilija Uskrsa, sa misom koju će direktno prenositi TV Crne Gore.

Na sam dan Uskrsa, na području barske opštine biće služene tri mise – centralna u 10:00 u konkatedrali na Topolici, zatim u 12:00 u Zupcima i u 17:00 na Gretvi.
Misu u konkatedrali služiće apostolski nuncij za BiH i Crnu Goru Francis Asisi Chullikatt i nadbiskup barski Rrok Gjonleshaj.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar