Izdavaoc smještaja & Službeni list CG

krevet s 

Otišla sam sam da proverim porez i prirez koji sama obračunavam na usluge izdavanja...

Po običaju, ja sam obračunala i uplatila sve po završetku sezone. A onda, u kancelariji kod njih, su mi saopstili da je poreska stopa 15% nije 9% kao što je bila.

Pitala sam od kada? Rečeno od 1.1.2022.

Wow pa nas niko nije obavjestio? Kazali su da njihova uprava u PG smatra ako je objavljeno u službenom listu da je javnost obavještena??!

Ovako ophodjenje prema nama, legalnim izdavaocima, je zaista krajnje nekorektno i nepošteno ma kako pravno bilo.

Ok ,imaju nasa rješenja pred sobom , kažu 400 i kusur legalnih u Baru, pa dajte ako nećete da nam pismenim putem pošaljte tu izmenu radi uštede, pošaljite na meil, barem to svi imaju!

Ostali su nemi .

Dakle uplatila sam sve po stopi od 9% poreza i prirez na porez 13% . Sada imam još preko 100e razlike uplatiti za porez od 6% (do 15% njihovih) a samim tim i razliku prireza.
TO Bar, možda se vode i oni na taj način, objave samo u Sl. listu promjene, a lijepo bi bilo da nas redovno obavještavju mejlom ili pismeno o svim promjenama poslovanja našeg.
Dakle dajte donosioci odluka, obavestite javnost o stopama prireza, poreza i turističke takse za ovu godinu sada i odmah, da mozemo krenuti u formiranje cijena za sezonu , piše naša čitateljka.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar