Poziv na javnu raspravu!

javnarasprava 

Otvara se Javna rasprava o Nacrtu Programa privremenih objekata za period 2023-2028.

Opština Bar daje na Javnu raspravu Nacrt Programa privremenih objekata za period 2023-2028. godine kojim se definišu uslovi građenja, postavljanja i uklanjanja privremenih objekata na teritoriji opštine, izuzev za područja u zahvatu morskog dobra i Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Nacrtom Programa obezbijeđena je klasifikacija postojećih lokacija, uklapanje u urbanističke uslove i definisanje smjernica za oblikovanje i materijalizaciju privremenih objekata, uz sveobuhvatnu težnju lokalne uprave da se značajno unaprijedi kvalitet uređenosti gradskog i prigradskog područja, omogući očuvanje i zaštita ambijentalnih, prirodnih i spomeničkih vrijednosti, te da se osigura odmjeren i adekvatan raspored privremenih objekata.

Uvid u Nacrt može se ostvariti u prostorijama Sekretarijata za urbanizam i prostorno planiranje – kancelarija 206, svakog radnog dana od 11h do 13h, kao i na sajtu Opštine Bar: www.bar.me.

U cilju sveobuhvatnijeg i kvalitetnijeg upoznavanja javnosti sa Nacrtom Programa, biće održana javna prezentacija istog u petak, 10. marta, u Skupštinskoj sali opštine Bar, sa početkom u 12h, uz prisustvo predstavnika nadležnog Sekretarijata.

Ovim putem, Opština Bar upućuje poziv svim zainteresovanim sugrađanima da učestvuju u Javnoj raspravi i svojim sugestijama daju doprinos što kvalitetnijoj izradi Programa. Primjedbe i prijedozi se, u pisanoj formi, mogu dostaviti Sekretarijatu za urbanizam i prostorno planiranje neposredno na šalteru Građanskog biroa Opštine, putem pošte na adresu: Bulevar Revolucije br. 1, 85 000 Bar ili na email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Javna rasprava traje do 15. marta 2023. godine.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar