Možda vi niste znali, ali kriminalci znaju!

provalnik 

Šta raditi u slučaju da zateknete provalnika u kući ili na svom imanju?

Novinar RTCG-a pitao je policiju, i stručnjake, kako je ispravno postupiti u ovakvim situacijama.

Dobili su odgovor -  pročitajte dva puta, kako narod kaže “za nedaj Bože”.

Ukoliko vam upadnu lopovi - provalnici u vaš dom, samo se trebate ponašati po uputstvu policije, da ne bi došli  u zonu krivične odgovornosti:

-Kada zateknete provalnika, možete ga lišiti slobode, i to samo kako su im saopštili iz policije, bez prijetnji, sile, nečovječnog i ponižavajućeg postupanja.

-Ako pokušate, kako nalažu propisi, da bez prijetnji i sile provalnika lišite slobode - pa vam to ne uspije, potrebno je da odmah pozovete policiju.

Provalnik do tada u vašoj kući ima odrešene ruke u odnosu na vas, a vi mora da se mirno ponašate i trpite teror, ma šta vam on radio, da ne bi odgovarali pred Zakonom ako primenite silu nad provalnikom.

U konačnici , propisi kažu da je na vama da budete dostojanstveno mirni i humani prema čovjeku koji se dehumanizovao samim tim što vam krade teško zaradjeno, ugrožava eventualno i život, da istrpite teror provalnika, pa ako vam dozvoli korišćenje telefona da odmah pozovete policiju, koju će on mirno sačekati, pošto ste poučeni propisima , lijepom riječju, lišili ga na neki način slobode i odbranili od kriminalca svoju imovinu u svojoj kući.
Mnogi nisu vjerovali da je  sve ovo pravno ovako...
Izvor: RTCG

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar