Institucije krenule u rušenje nelegalnih objekata

 abaz ruši 2

U javnom interesu Vlada i institucije danas su krenule u odbranu izvorišta i rijeke Morače.

abaz ruši 1
Dritan Abazović :
Svakom građaninu treba da bude jasno da je sa ovog mjesta izvučeno stotine miliona eura, da je dovedeno u pitanje vodosnabdijevanje primorja u toku turističke sezone, da je uništena priroda. Građevinska mafija je napravila ekološku katastrofu. Sve ovo radilo se bespravno jer nijedan od objekata nije upisan u katastar. Ovako više neće moći! Svi nelegalni objekti biće sravnjeni sa zemljom širom Crne Gore. Svaki državni službenik koji ne može da izvrši zadatak slobodan je da ide kući. Više nema šale sa državom.

abaz ruši 3

Vlada je proglasila borbu protiv ilegalne eksploatacije šljunka javnim interesom i krenulo se u rušenja postrojenja za eksploataciju i preradu šljunka firme Montenegro petrol.
Poslije rušenja mora ići sanacija kako bi se zaštitilo vodoizvorište Bolje sestre koje vodom snabdijeva 6 primorskih opština i iznosi turističku sezonu.
"Neka ostane da smo mi upropastili ovaj prostor, a da su ljudi koji su uzeli stotine miliona eura i finansirali kampanje, štitili ovaj prostor...", rekao je Abazović
Poručio je i da nakon šljunka, država ide "na suzbijanje šumske mafije" dodao"nema više igre u rukavicama".
Foto: Gov.me/ R.Koprivica

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar