Momčilo Leković: Bile jednom jedne šumice

šumicee

 Saopštenje...

S obzirom da je ponovo aktuelizovana tema devastacije naše barske obale, skrenuću pažnju na nešto što je po meni pravi primjer 'brige' o prirodi odnosno koliko smo to mi u Baru, počev od vlasti i nadležnih organa pa do samih građana zaista vodili brigu o prirodi unazad 17 godina i kako smo je sačuvali od nezavisnosti ka ovamo.

Ne, ovdje se nije desila Tunguska eksplozija, nije bio ni požar, već se desio čovjek, građanin koji nije sopstvenu vlast natjerao da povede računa i da možda spriječi ili uspori prirodni proces koji je pripomognut ljudskim faktorom ubrzan do te mjere da će od Rekreativnog parka Šumice za koju godinu ostati samo slika iz prošlosti i jedno stablo.

I ne samo od Šumice, nego komplet obale od Ratca pa do Bara. I onda se čudimo zemljotresima, vjetrovima, poplavama, požarima.

U ime našeg odborničkog Kluba mogu da najavim da ćemo uskoro pokrenuti novu inicijativu, da se pokuša spasiti što se spasiti može, da bar generacijama koje dolaze ostavimo u nasljedstvo park, a ne golu ledinu.

U potpisu, Momčilo Leković ODBORNIČKI KLUB IDEMO LJUDI- DEMOKRATE - UJEDINJENA CRNA GORA

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar