Aktuelno ...

šljunka 2

Hoće li se Morača i “Bolje sestre” odbraniti od “šljunkara”?


Ekološki aktivista i novinar Vuk Vujisić piše na svom FB profilu:
Državna imovina se mora zaštiti.
Svi nelegalni objekti se moraju ukloniti i moramo procesuirati lica ukoliko vrše ta krivična djela, jer kao što znate Regionalni vodovod je ugrožen što bi moglo da košta državu na desetine miliona eura.
Na terenu je jedino direktor UO Regionalnog vodovoda Zoran Lakušić, dok se ostali članovi nijesu pojavili.

šljunka 1

Kao što vidite radi se samo na uklanjanju ovog postrojenja, što opet ne rješava problem. Ako želimo da radimo pošteno, onda bi trebalo svaku firmu i sve objekte koje se nalaze na državnoj imovini ukoniti
Žao mi je što institucije rade samo kad su pod pritiskom, pratićemo kako se situacija odvija, a lično ću sa kolegama tražiti trule daske u institucijama.
Zašto se funkcioneri i političari sastaju sa ljudima koji priznaju da već dvije godine uzurpiraju državnu imovinu, a da ne pričamo o dugovanjima tih ljudi i nepoštovanju države. Ništa lično nemam protiv bilo koga, ali Morača i državna imovina se mora zaštiti i osloboditi, a službenici moraju da brane državni interes, a ne privatni.
U srijedu ću na Savjetu za borbu protiv visoke korupcije iznijeti sve ovo, a u međuvremenu ću obavijestiti i premijera jer mislim da je vrijeme da se ova borba vodi sa najvišeg nivoa, jer do sada nemamo konkretne rezultate, jer i ovo što je urađeno u cilju poštovanja zakona odrađeno pod pritiskom javnosti.
Dok god su nam ključevi države kod ovakvih službenika i funkcionera nema sreće u borbi protiv ovih aktivnosti i korupcije.

šljunka 3
Iz prepsike vođene na vajber grupi Operativnog tima, a čiji dio je dostavljen i “Vijestima”, vidi se da u tome prednjače šef tog tima Stevan Gajević i Direktor uprave za imovinu i katastar Koča Đurišić.
Kamenja imamo dovoljno da Evropu izbetoniramo”, napisao je u toj grupi direktor Uprave za imovinu i katastar.
Gajević mu je odgovorio da je Ministarstvo poljoprivrede, u načelu, saglasno sa stavom Uprave.
”Ostaje nam da vidimo lokacije za koncesije kamenoloma koje daje Ministarstvo kapitalnih investicija, a smatram da će i oni biti na ovoj liniji”, konstatovao je šef Operativnog tima za borbu protiv nelegalne eksploatacije šljunka. 

Zbog takvog odnosa, Operativni tim je juče napustila zamjenica zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Marija Božović.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar