Poziv izlagačima za XX maslinijadu

maslinad

Dvadeseta jubilarna "MASLINIJADA" održaće se 25., 26. i 27. novembra u Baru i u Starom Baru.

NVO "MASLINIJADA" Stari Bar i NVO Udruženje maslinara "ANTIVARI" obavještavaju javnost i maslinare iz opštine Bar, kao i maslinare iz ostalih crnogorskih opština, da će se dvadeseta, jubilarna MASLINIJADA održati 25., 26. i 27. novembra u Baru i u Starom Baru.
Pozivaju se zainteresovani maslinari iz Bara i drugih opština da se prijave za učešće na Maslinijadi, kao izlagači ili učesnici za ocjenjivanje kvaliteta ovogodišnjeg ekstra-djevičanskog maslinovog ulja. Prioritet kao izlagači imaju maslinari iz Bara, koji su dugogodišnji učesnici ove manifestacije, kao i dosadašnji dobitnici nagrada za najljepše uređene štandove.
Prijave za izlagačke štandove otvorene su do 20. novembra, na brojeve telefona: 069 667 315 i 069 257 446. Maslinari koji su zainteresovani za ocjenu kvaliteta maslinovog ulja, a imaju minimalne količine od 100 litara proizvedenog ekstra-djevičanskog maslinovog ulja, mogu se prijaviti do 14. novembra, na navedene brojeve telefona. Ove godine, zbog dobrog i zdravog roda maslina, dodijeliće se 5 nagrada za najkvalitetnija ekstra-djevičanska maslinova ulja, i to u dvije kategorije - monosortna i višesortna maslinova ulja (kupaž).
Takođe, i u kategoriji najljepše uređenih izložbenih štandova, u tradicionalnom stilu, dodijeliće se 5 nagrada.
Kao što je javnost prethodno obaviještena, i ove godine će se dodijeliti nagrade u sljedećim kategorijama - najbolje održavani maslinjaci, najveći prinos u ovoj godini (minimum 50 stabala), te najbolji mladi zasad. U svakoj od navedenih kategorija, biće dodijeljene po dvije nagrade, za maslinjake autohtonog i introdukovanog sortimenta.
Kao i prethodnih godina, osim renomiranih priznanja, za sve nagrade utvrđeni su i novčani iznosi.
Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar