Obilježen Svjetski dan turizma

 izlet

Učenici SEUŠ gosti TO Bara.

Turistička organizacija Bar je krstarenjem Skadarskim jezerom saučenoicima i profesorima srednje ekonomsko – ugostiteljske škole iz Bara i ove godine sa malim opravdanim zakašnjenjem obilježila Svjetski dan turizma. 

Učenici su imali priliku da posjete Virpazar i srednjevjekovni most koji je sa svojom starom arhitekturom ostavio lijep utisak na njih.
Tokom krstarenja, imali su priliku da uživaju u oazi netaknute prirode, stanište bogate flore i faune, posjete mnoga ostrva i stara ribarska sela kao i manastire: Starčevo, Beška i Kom, uključujući mala ostrva od kojih je jedno od najpoznatijih "Grmozur" (Stari zatvor).

Nakon krstarenja, uslijedila je posjeta tvrđavi Besac, sa koje su učenici ove škole uživali u prostranstvu pogleda iz raznih perspektiva sa samog vrha tvrđave.

Kada govorimo o ljepoti prirode, teško je naći riječi koje opisuju svo bogatstvo koje je skriveno u ovom jezeru. Postoje mnogi razlozi zbog kojih vrijedi posjetiti Skadarsko jezero.

Da bi učenici doživljeli sve ljepote jezera, naš izbor je bio krstarenje brodom, saopštila je medijima Stručna služba TO Bar.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar