Miodrag Banovć -Bane poziva!

banovic b

Poziv prenosimo integralno...

Poziv je upućen Direktorima i direktoricama obrazovnih institucija, institucija kulture, zdravstvenih ustanova, vjerskih objekata u čijim dvorištima formiramo parkove maslina, predsjednicima opština Crne Gore na čijim prostorima formiramo parkove maslina

Poštovane koleginice i kolege, prijatelji naše ekološke države Crne Gore,

Od druge polovine oktobra 2022.godine nastavljamo proširirenje Parkova “Maslina djece Bara i Crne Gore” sa još 29 novih parkova maslina, i proširenje parka maslina Gimnazije “N.Rolović” u Baru, Parka maslina “Kuća maslina” u Starom Baru i revitalizacija uništenih maslina u OŠ “Jugoslavija” u Baru.

Pozivamo Vas da se pridružite svojim građanima i da svi zajedno formiramo nove Parkova “Maslina djece Bara i Crne Gore”, posvećene našoj djeci i budućim generacijama naše ekološke države Crne Gore.

Autor Strateškog plana “EKO kultura obale Bara 2000-2020.”, mr sci Miodrag Banović,prof. koji je i koordinator realizacije masovnih ekoloških akcija, zbog svjetske pandemije COVID-19 koja nas je zadeseila 2020.godine, da nebi dovodili u rizik zdravlje naše djece i građana Bara, otkazao je sve masovne ekološke akcije. Ostao je sam sa manjim brojem prijatelja, ali smo sačuvali Parkove “Maslina djece Bara”, koje smo formirali u predhodnom periodu. I pored svih teškoća, nije nas demoralisao COVID – 19, produžili smo EKO akcije koje smo intenzivirali u 2021. i 2022. godini.

U proteklih 22 godine, u periodu od 24. novembra 2.000 do 16. septembra 2.022. godine, ostvareni su impozantni rezultati u realizaciji ekoloških projekata u masovnim ekološkim akcijama u kojima je učestvovalo preko 10.000 naših sugrađana svih socio-uzrasnih kategorija stanovništva. Pored borova, palmi, lovorike, pitomih rogača i bagrema, koje smo realizovali u Baru, posebnu pažnju posvetili smo maslini kao simbolu mira, prijateljstva, dugovječnosti i skladnog suživota sve tri vjere naroda u Baru i Crnoj Gori. U tom periodu, uz podršku prijatelja, formirali smo 81 Park “Maslina djece Bara i Crne Gore” sa 1.720 maslina. Stvorili smo veliko prirodno bogatstvo našoj djeci i budućim generacijama, naše ekološke države Crne Gore, koje i dalje povećavamo.

Ukoliko dobijemo potrebne saglasnosti nadležnih institucija, u novim EKO DANIMA Bara, Podgorice i Danilovgrada i EKO DANIMA Paštrovića, Budve, nastavićemo formiranje Parkova “Maslina djece Bara i Crne Gore” i na ovim područjima.

Do petka 07. oktobra 2022.god. do kraja radnog dana, svaka institucija treba da se javi na adresu NVO “INFO sport CG” - Bar putem e-maila:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , tel. 069 234 543, da obavijesti koje su prostorne mogućnosti za sadnju i koliko planiranih sadnica može da se zasadi, da obavi iskop osnova za sadnju, nakon čega ćemo organizovati dopremanje sadnog materijala do odredišta i svi zajedno obaviti završni čin sadnje maslina.

Sa uvjerenjem da ćete se složiti da smo do 16. septembra 2022. godine, uspješnom organizacijom realizovali veoma impozantne ekološke akcije, vjerujemo da će Vam biti dodatni motiv za Vašu ocjenu opravdanosti realizovanih EKO akcija, a takođe i projekcija predstojećih EKO akcija do kraja 2022.godine.

U ime naše djece i budućih generacija kojima su posvećeni Parkovi “Maslina djece Bara i Crne Gore”, da budu vječni kao “Stara maslina” na Mirovici zasađena 225. godine p.n.e. koja traje 2.247 godina, a trajaće i dalje, zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli i koji će i u buduće doprinositi da stvaramo novo prirodno bogatsvo našoj djeci i budućim generacijama naše ekološke države Crne Gore!

U potpisu Predsjednik i koordinator masovnih EKO akcija,mr sci Miodrag Banović, prof.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar