Komunalne djelatnosti Bar stavljaju građanima na znanje!

palme velje

Saopštenje prenosimo integralno.

Obavještavamo Vas da će Sektor Gradsko zelenilo, ako vremenski uslovi to dozvole vršiti tretiranje palmi na javnim površinama Opštine Bar u cilju suzbijanja štetnog organizma Rhynchophorus ferrugineus (Oliver). Tretiranje palmi će se raditi 1. 2. 3. 4. i 5. avgust 2022 godine sa početkom od 24h.
Raspored lokacija po danima kako smo predvidjeli tretiranje je sledeći:
I dan- UTORAK, 02.08.2022.godine
Palme u ul.Branka Čalovića, ul.13 jula, palme na putničkom terminalu, palme na šetalištu Marina i na šetalištu Kralja Nikole do mosta Željeznice.
II dan- SRIJEDA, 03.08.2022.godine
Palme u ul.Maršala Tita, ul.Vladimira Rolovića, Bulevaru JNA, ul.Jovana Tomaševića, ul.Jovana Stojanovića, ul.Mila Boškovića, oko Gimnazije i osnovne škole Blažo J.Orlandić, palme oko Velikog Atomskog skloništa i na bulevaru Dinastije Petrović.
III dan-ČETVRTAK, 04.08.2022.godine
Palme u Bulevaru Revolucije, u ulicama Požarevačka, Borska, Makedonska, Rista Lekića,ul. Maše Đurovića, plame od poljoprivredne škole do marketa Franca, ispred Fonda PIO i Komunalnih djelatnosti i nastavak tretiranja palmi na bulevaru Dinastije Petrović.
IV dan- PETAK, 05.08.2022.godine
Palme u parku Dvorca Kralja Nikole, oko Doma Kulture, u ul.Maršala Tita, palma u ul.Vladimira Rolovića, palme na trgu, palma kod Velikog atomskog skloništa, palme u ul. Dinastije Vojislavljević, palme u ul. Dinastije Balšić, ul. Dinastije Crnojević, ul. Muftije Karađuzovića i nastavak tretiranja palmi na bulevaru Revolucije.
V dan- SUBOTA, 06.08.2022.godine
Palme duž plaže na Velikom pijesku, palma u Starom Baru,palme oko kapele, na biskupadi, željezničkoj i autobuskoj stanici, palme oko Sportskog centra. Palme u Šušnju ( od mosta Željeznice do plaže Kazablanka), duž magistrale do Sutomora, palme na javnim zelenim površinama u Sutomoru, palme duž plaže u Čanju i palme u Virpazaru.
Molimo građane da tih dana ne prilaze i ne dodiruju palme na pomenutim lokacijama i da se što kraće zadržavaju u njihovoj blizini.
Obavještavamo dražoce pčela da u području od 2km od tretiranih palmi preduzmu mjere zaštite pčelinjih društava.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar