Sjećanja na Novaka Noca Brajovića

Novak Noco

U „Dublin pubu“ sinoć je organizovano veče posvećeno Novaku Nocu Brajoviću.

Na godišnjicu njegove smrti, prijatelji, kolege iz Radio Bara, kumovi i kolege muzičari evocirali su uspomene na čovjeka koji će ostati upamćen kao muzičar, pjevač, tonski snimatelj, izuzetan elektroničar, specifičan karakter, dobar prijatelj… 

Miodrag Tanjo Masoničić, koji je organizovao ovo okupljanje, istakao je da sjećanje na Novaka ne blijedi, te da će nastojati da veče prođe bez patetike. Dok su se smjenjivali slajdovi sa slikama, okupljeni su bili u prilici da čuju pjesme od„Mrzim decembar“, „Kadinjača“, do Novakove omiljene „Laku noć foliranti“. 

O prijateljstvu sa njim govorili su Neven Leković i Srđan Kalinić, koji su podsjetili da je Novak bio čovjek koji je držao do prijateljstva, ali i nepogrešivo rješavao probleme vezane za tehniku. 

Direktorica Radio Bara, Vesna Šoškić istakla je da „ni proteklih 365 dana, niti siva, sumorna svakodnevica koja nameće sijaset problema i preokupacija, nisu učinili ni da na trenutak zaboravimo Novaka“. Ona je istakla da je ovo veče kada svi dijele istu emociju, a pročitala je pjesmu Igora Remsa „Rekvijem“, posvećenu Novaku. 

Brankica Mandić, koja je vodila program, podsjetila je na Novakov životni put, od početaka Radio Bara, do muzičke karijere. O Novaku su govorili njegov pobratim Pero Purlija, Božo Gagović, Sančo Veljić, Zoran Vojvodić, Isko Čobić… 

„Noca su krasile divne ljudske osobine, pozitivan duh i energija, a šarm vječitog mladića iznenađivao je i oduševljavao ljude u njegovoj okolini. Vjerovali smo da će još dugo biti sa nama, ali nažalost nije tako. Mi Novaka nećemo zaboraviti, a ovo veče, koje su organizovali njegovi prijatelji, kumovi i kolege jeste veče sjećanja na Noca, a biće ih, nadam se još, jer je puno razloga za to“, istakla je Brankica Mandić.
Izvor: Barinfo / Ivanka Leković

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar