Novi projekat Opštine Bar: “Snažne žene-snažan Bar”

žene bar

Opština Bar pokrenula je novu liniju podrške razvoju ženskog preduzetništva.

“Snažne žene-snažan Bar” u okviru projekta „World of Work in Montenegro: Paving the Road to Recovery“, finansiranog od strane Fonda za dobro upravljanje Vlade Velike Britanije, koji se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje, kao savjetodavno tijelo lokalne uprave, objavilo je danas javni poziv za učešće u ovom programu podrške razvoju ženskog preduzetništva. Pravo na učešće u programu podrške imaju punoljetne nezaposlene žene koje žele pokrenuti biznis u cilju daljeg razvoja preduzetništva u lokalnoj zajednici, a koje su najmanje dva mjeseca prije dana objavljivanja javnog poziva prijavljene na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje.

Prioritetne ciljne grupe su nezaposlene žene koje su ostale bez posla usljed poremećaja na tržištu izazavanih COVID pandemijom, žene sa invaliditetom, majke djece sa posebnim potrebama, dugoročno nezaposlene žene, one koje žive van gradske sredine, koje ostvaruju prava na osnovna materijalna davanja u socijalnoj zaštiti i koje se neformalno bave preduzetničkom djelatnošću (rade u sivoj zoni).

Prva faza podrške podrazumijeva pohađanje obuke, dok se druga faza odnosi na finansijsku podršku, odnosno raspodjelu grantova. Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 43.378,18 eura. Finansijska podrška za pojedinačni biznis plan može iznositi najviše 6.196,88 eura. Sredstva su nepovratna uz uslov da se u cjelosti koriste za razvoj registrovanog biznisa.

Nezaposlene žene zainteresovane za pohađanje obuke, razvoj biznis ideje i pokretanje vlastitog biznisa, mogu se prijaviti putem propisanog obrasca za učešće u programu. Program obuke će se realizovati za 30 kandidatkinja. Odluka o odabiru kandidatkinja za obuku će biti objavljena na web sajtu Opštine u roku od sedam dana od dana zatvaranja Javnog poziva.

Obrazac za prijavu može se preuzeti u elektronskoj formi sa web sajta Opštine (www.bar.me) ili u štampanoj formi u Građanskom birou. Popunjen prijavni obrazac se elektronski šalje na mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili predaje u Građanskom birou sa naznakom: „Za učešće u intervenciji: Snažne žene-snažan Bar“. Krajnji rok za podnošenje prijava je 14. februar 2022.godine do 15 sati.

Dodatne informacije u vezi sa prijavljivanjem na Javni poziv mogu se dobiti slanjem upita na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., putem naloga na društvenim mrežama Facebook - Snažne žene snažan Bar i Instagram – Snažne_žene_snažan_Bar, kao i putem telefona 030/301-470,a ukoliko je neophodno i lično, u kancelariji Sekretarijata za privredu (kancelarija br.219A) svakog radnog dana od 09-12h.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar