Banović: Parkovi - Maslinjaci djece Crne Gore formiraju se po ubrzanoj proceduri

bane i kran

Formiranje parkova “Maslinjaci djece Crne Gore” počelo je da se realizuje po ubrzanoj proceduri, kazao je za medije idejni tvorac ove akcije mr sci Miodrag Banović -Bane.

Masline su zasađene u dvorištu OŠ “Vojin Popović” u Drezga piperskoj, u podgoričkoj opštini, 38 sadnica. Naredna sadnja je bila u područnom odjeljenju iste škole – “Stanjevića Rupa” – 28 sadnica. Istog dana, sa četiri sadnice oformljen je park maslina djece JPU “Irena Radović” u Danilovgradu, zatim sa 10 sadnica u dvorištu Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici, sa 30 sadnica u OŠ “Savo Kažić” – Barutana, Lješanska nahija, te pet sadnica u dvorištu Srednje stručne škole “Ivan Uskoković”.Akcija je u toku na prostorima Crne Gore.

“Velika ekološka akcija ‘Maslinjaci djece Crne Gore’, pokrenuta 16. oktobra, bila je pozitivni ekološki podsticaj i Vladi Crne Gore, sa pozitivnim efektima. Pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, izvršen je iskop osnova za sadnju, nabavka sadnica, a 24. novembra obavljena sadnja 28 sadnica crnog jasena u ekološkoj akciji, u kojoj je prisustvo potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović”, istakao je medijima mr sci Miodrag Banović, koordinator i pokretač akcije iz NVO Fondacija “INFO sport CG”.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar