Hitno očistiti korito rijeke Rikavac!

 rikavac kor

URA Bar: i ove godine nadležni u Opštini Bar nespremno dočekuju sezonu obilnih kiša.

"Naime, radi se o rijeci Rikavac, koja protiče kroz naselje Polje. Korito rjeke Rikavac nije čišćeno više godina, plastične kante, flaše i kese nahvatale su se na višegodišnje rastinje u koritu i na obalama, a nijesu rijetke ni značajne količine otpada većeg razmjera i divljih smetlišta. Sve to zajedno sa korjenjem čak i višegodišnjeg drveća u velikoj mjeri onemogućavaju nesmetan tok kako same rijeke tako i prilaz obali i rijeci. Nažalost, ponovo smo prinuđeni da ovim putem apelujemo na nadležne opštinske službe da u što kraćem roku očiste korito rijeke Rikavac i na taj način spriječe da, u slučaju obilnijih padavina, nagomilan otpad, rastinje i šiblje dovede do stvaranja brana, a samim tim i do izlivanja rijeke. To bi osim ogromne štete za okolno stanovništvo, moglo da dovede i do zagađenja mora i životne sredine", piše u saopštenju barske URE.

Oni su kazali i da su blagovremeno, prije očekivanih padavina, o ovome obavijestili Komunalnu policiju i Opštinu Bar, te da su osim usmeno i pisanim putem dostavili zahtjev za hitnu rekciju i čišćenje korita rijeke Rikavac.

"Nadamo se da će nadlažni reagovati u što kraćem roku, da su do sada naučili lekciju i shvatili kakvu štetu donosi nerad, neznanje ili odlaganje ovakvih poslova, kao i da neće ponovo doći do od nemilih događaja I situacije koja se desila sa rijekom Željeznicom. Takođe OO URA Bar poziva građane, dobrovoljce i mještane naselja Polje da uzmu učešće u čišćenju obalnog područja u vodotoku rijeke Rikavac i apeluje na sve stanovnike Bara da odlažu smeće na za to predviđena mjesta. Svi moramo doprinjeti očuvanju životne sredine", zaključuje se u saopštenju

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar