Komunalne djelatnosti: novi koncept odvoza otpada

mehanizacija ko 2 

Nakon nabavke dva specijalizovana vozila-“mini bubnjare”, stvorili su se uslovi za odvoz otpada iz djelova Opštine gdje do tada nije bilo moguće zbog uskih saobraćajnica i gabarita postojećih vozila.

Nova vozila su predviđena da preuzimaju otpad iz plastičnih posuda zapremine 120 litara. Zbog ovoga je DOO Komunalne djelatnosti razvilo novi koncept odvoza otpada –sistemom “od vrata do vrata”.U cilju promovisanja i omasovljavanja ovakvog načina odvoza otpada – sistemom „od vrata do vrata“, DOO Komunalne djelatnosti je investirao u nabavku velikog broja posuda od 120 litara, koje su ponuđene korisnicima usluga po regresiranoj cijeni od 18,87€ sa mogućnošću odloženog plaćanja u četiri mjesečne rate, uz prethodno zaključen Ugovor o pružanju usluga i deponovanja otpada.

Ovo je izazvalo veliko interesovanje građana, tako da je od maja mjeseca od kada je počela kampanja novog načina odvoza otpada, DOO Komunalne djelatnosti je zaključilo Ugovor o nabavci kante i odvozu otpada sa 1200 korisnika, kao i sa 400 korisnika koji su već posjedovali kantu.

DOO Komunalne djelatnosti je izašlo u susret svim zainteresovanim korisnicima usluga, i skoro da nema mjesnih zajednica u kojima se ne primjenjuje ovakav koncept.

Ovim načinom u MZ Spič-Sutomore otpad se odvozi iz Zagrađa,ulica Suvi Potok,Sveta Tekla, Crnogorska, Stjepana Mitrova Ljubiše,Đuričine Vode,Stari put,Spičanska, Save Kovačevića, 20.Jula, Njegoševa, Kosovska.

Iz MZ Šušanj ulice JJ Zmaja, Gavrila Principa, Jugoslovenska, Nikole Lekića, Anta Đedovića,Prve Bokeške brigade, Omladinska,Šušanjska, Josipa Sladea, Glavanovića, Vitići,Kraljice Jelene Balšić,Jadranska.

U MZ Polje u ulicama Tabijska,Kapljevska, Blagoja Markovića, Učiteljice Olge Asanović, Tombarska, Donja Tomba,Đuzepea Volpija,Andrije Miranovića, Ronkulska, Lovrijenačka.

U MZ Bar IV Zubački put, Mandarići, Taraboških junaka,Stara pruga.

U MZ Bar V Marovići i Sustaš.

U MZ Pečurice ulica Bratstva i jedinstva,Sandžačka, Veliki Pijesak ispod magistrale,naselje Žigovo, Utjeha ispod magistrale.
Inače, u dosta slučajeva, kante u domaćinstvima su zamjenile kontejnere od 7 m³ koji su bili u zajedničkoj upotrebi,koji su pravili neprimjerenu sliku i često pretvarane u mini deponije,uprkos nadljudskim naporima naših zaposlenih i vanrednog angažovanja mehanizacije na čišćenju.

Tako su ,kako se ispostavilo na veliko zadovoljstvo mještana, uklonjena kontejnerska lokacija sa dva kontejnera od 7 m³ iz Zagrađa, jedan iz naselja Haj Nehaj, dva kod starog mosta na Suvom Potoku, četiri iz Polja i još četiri od 1,1 m³, dva iz Šušnja iznad škole Anto Đedović.

Zbog velikog interesovanja korisnika za ovakav vid odvoza otpada iz djelova Opštine koji do sada nisu obuhvaćeni, DOO Komunalne djelatnosti planira za narednu godinu nabavku još jednog vozila i najmanje 1000 kanti zapremine 120 litara, saopšteno je iz Doo Komunalne Djelatnosti Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar