Sadnice maslina za pomoć maslinarima u Mrkojevićima

 rasso lav

Lajons klub (LC) Bar Antibaris i LEO klub Bar predali su juče donaciju u vidu 50 sadnica maslina, za pomoć maslinarima u Mrkojevićima čije su masline uništene u avgustovskom velikom požaru.


Predsjednica LC Bar Ljiljana Lukšić uručila je donaciju predsjedniku Društva maslinara Bar Ćazimu Alkoviću ispred Stare masline na Mirovici.
Tom prilikom, Lukšić je istakla da je ovo simbolični gest, u skladu sa jednim od četiri programska opredjeljenja Lajonsa- zaštitom zivotne sredine, kojim se i šira društvena zajednica želi animirati da pomogne maslinarima koji su pretrpjeli štetu.
-Ovo je naš dar od srca, prikupljen sredstvima svih naših članova, kojim iskazujemo brigu i poštovanje prema maslinarima. Sadnice će preko Društva maslinara Bar biti distribuirane maslinarima u Mrkojevićima koji su pretrpjeli najveću štetu
Nadamo se da će naš primjer slijediti i drugi, jer su masline zaštitni znak Bara-rekla je Ljiljana Lukšić.
Predsjednik Društva maslinara Bar Ćazim Alković zahvalio je na donaciji Lajonsima, ističući da je ovo lijep primjer brige o lokalnoj zajednici.
Vebija Abazović, jedan od najpoznatijih maslinara u Mrkojevićima čiji je maslinjak u požaru pretrpio veliku štetu, rekao je da je ovo novi dokaz da uvijek ima dobrih ljudi koji priskaču u pomoć onima koji su u nevolji.
-Rekao sam odmah nakon požara-bolje da mi je kuća izgorjela nego što su masline, jer se kuća brzo izgradi, a za maslinjak su potrebne decenije. Hvala Lajonsima na ovom ljudskom činu-kazao je Abazović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar