Crtica putnika na putu kroz Mrkojeviće

pus 

Pošao sam sa porodicom da vikend provedem u Skadru.

Putem kroz Mrkojeviće često prolazim. Danas mi je "upalo u oko" da pored puta ima ogromne količine raznog smeća koje se izbacuje iz vozila u pokretu .

Od Dobre Vode pa sve do Kameničkog mosta se može vidjeti veliki broj limenki, plastičnih flaša i drugog smeća.

pus s

Vjerovatno oni koji iz Uprave za saobraćaj održavaju ovaj regionalni put imaju svoj plan rada, u kojem nema Mrkojevića, ali i međunarodnog puta koji godinama, ako ne decenijama čeka na rekonstrukciju, sudeći po sveukupnom stanju puta i zone oko puta.

Za utjehu, može se reći da su sve to izbacili stranci koji su na proputovanju od granice Albanije ka zapadnoj Evropi, ili iz Evrope na putu za Albaniju, ali je činjenica, provjerena danas, takvog smeća nema na putu kroz Ulcinjsku Opštinu, oko Vladimira, Sukobina , oko granice... Da li Ulcinjani sami čiste smeće, ili su možda turisti kulturniji dok prolaze kroz nama susjednu Opštinu ne znam, ali se na dionici kroz Mrkojeviće u svakom slučaju nešto mora uradi.

Možda da počnemo građanskim aktivizmom, od mještana do eko NVO organizacija, da se organizujemo i širokom akcijom volontera očistimo smeće pored ovog jako frekfentnog puta.

Kako god gledali, ovakvo stanje je bruka prvo za Mrkojeviće - potičem iz tog kraja, pa za Barane a i Crnu Goru - prvu ekološku državu.

Vrijeme bi bilo da prestanemo da gledamo samo svoj obor i da se okrenemo i našem zajedničkom dobru jer ničemu ne služi čist obor, ako je sve oko nas prljavo -kažu stari ljudi.

Ne mogu da vjerujem da to do sada niko nije primjetio i pokrenuo ovo pitanje, pa evo teme za akciju.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar