Učenici/ce vole da uče i na raspustu

Picture1

Izmenjene okolnosti onlajn nastava i borba sa Covidom zahtevaju reorganizaciju aktivnosti u procesu učenja ali, važno je da u tom procesu ostanemo, osmišljavajući ga na način koji je primeren trenutnoj situaciji.

Upravo, trenutna situacija nalaže da se posvetimo razvijanju kompetencije na koje smo dosad, neopravdano, bili nedovoljno usmereni, a koja je neophodna u konceptu celoživotnog učenja, saglasno potrebama savremenog društva i potrebe stalnog stručnog usavršavanja. Naime, još je Kvintilijan, u prvom veku nove ere, kao ugledni nastavnik i pedagog koji je značajno doprinosio obrazovanju i vaspitanju omladine, smatrao da je razvijanje duhovne radoznalosti i sposobnosti za samostalno učenje glavni zadatak obrazovanja, kazala je Vesna Vuluć profesor SEUŠ.

Da su učenici JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru, ovakav način učenja prihvatili najbolje govori I činjenica da su I nakon završetka nastave nastavili u pravcu samostalog usavršavanja.

Naime, Treća generacija polaznika Škole objektivizma u Crnoj Gori je krajem juna uspješno završila osmonedjeljni online kurs iz oblasti objektivizma, ali i praktične strane filozofije. Kurs isu pohadjali naši bivši I sadašnji učenici : Elma Babačić I Majda Velović, učenice IV-2, Andjela Vuković, učenica III-3, Lejla Šabović I drugi. Kurs je realizovan od strane NVU Mreža za globalne komunikacije čija je, izvršna direktorica Violeta Žudić, takodje bivša učenica a uz pomoć i podršku Ayn Rand Center Europe i Prometheus Foundation .

Polaznice kursa, Majda Velović I Elma Babičić su izjavile “Zadovoljstvo nam je što smo, iskoristila datu priliku i naučila mnogo, ne samo o filozofiji objektivizma, nego i o različitim perspektivama, upoznale ove prijatelje I proširili vidike.

Situacija u kojoj smo se nalazili ,zbog Covida , nama mladima nije bila baš prijatna, društvena izolacija nije u skladu sa našim socijalnim potrebama i izaziva spektar negativnih emocija. Novonastale okolnosti suočile su nas sa potrebom samoobrazovanja, potrebom kojoj je i dosad trebalo da posvećujemo mnogo više pažnje. Škola objektivizma nam je pomogla da smanjimo nivo negativnih emocija, i povećamo samozadovoljstvo zbog ostvarenog napretka i uspešne realizacije završnih aktivnosti na kraju ove školske godine.

auto klime bakovic 1

jedro opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

morsko dobro

Logo MPF

tobar