Bio je to veliki ples...

ples open

Bar je proteklog vikenda ponovo bio najrasplesaniji grad u regionu.

Okupio je  više od 1000 takmičara modernog plesa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Tradicionalno međunarodno takmičenje Bar Open je jedno od najvećih plesnih takmičenja u regionu iza čije organizacije vec 11 godinu stoji plesni klub Habanera uz podrsku PSCG. Oba dana takmičenja na plesnom podijumu smjenjivali su se solisti, parovi, grupe i formacije predstavljajući se vrlo zanimljivim i atraktivnim koreografijama u sve popularnijim disciplinama modernog plesa poput jazz, modern, hip hop, latino, show dance... a sve njih ocjenjivao je stručni internacionalni žiri.

Takmičari plesnog kluba Habanera ostvarili su zapažene rezultate.

Pobjedu na ovogodišnjem Bar Open-u odnijeli su solisti : Amani Rovčanin, Lena Nikolić, Jovana Markovic, duo hip hop Anja Sarić i Mia Savić, formacija Lets get cooking, latino formacija juniori, hip hop grupa juniori kao i mažoret timovi kadeta i seniorki.

Drugo mjesto je pripalo sjajnim Lutkicama u formaciji latino show, najmlađoj formaciji Sweet kids, street formaciji School is over, dok je trece mjesto osvojila Anastasija Lalić za latin show solo i street formacija djece Afrika. Takmičenje je oba dana prenosila tv MNE sport 2.

Uz podršku TO Bar, sportske dvorane Topolica, garden centra Prima Vista, cvjecare Krin, kozmetike Avon, Fidelitas farm i hotela Franca, takmičenje je i ove godine proteklo na visokom nivou kako u organizacionom smislu, tako i po kvalitetu plesaca i njihovom plesu.

Cilj takmičenja je da se unaprijedi plesna kultura i da se na najljepsi način koji pruža ovaj događaj, promoviše ples kao spoj sporta i umjetnosti. Značaj Bar Open-a nije samo takmičenje, već i promocija Bara kao turističke destinacije.

Zadovoljstvo domacih takmičara i gostiju iz regiona, koji su pored učešća na takmičenju boravili i uzivali nekoliko dana u našem gradu, je dovoljan pokazatelj da je ove godine apsolutni pobjednik Bar Open-a upravo ples.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar