Komunalno preduzeće saopštava raspored hemijskog tretiranja palmi

palmice

Obavještavamo građane da će sektor Gradsko zelenilo ako vremenski uslovi to dozvole vršiti II preventivno hemijsko tretiranje (nalivanje) plami u osnovi lisne rozete na javnim površinama opštine Bar.

Tretiranje ima za cilj suzbijanje štetnog organizma 𝐑𝐡𝐲𝐧𝐜𝐡𝐨𝐩𝐡𝐨𝐫𝐮𝐬 𝐟𝐞𝐫𝐫𝐮𝐠𝐢𝐧𝐞𝐮𝐬 (𝐎𝐥𝐢𝐯𝐞𝐫). Tretiranje palmi će se raditi 14. 15. i 16. Juna 2021. godine sa početkom u 0400h.

Raspored lokacija po danima kako smo predvidjeli tretiranje je sledeći:

I DAN- PONEDELJAK 14.06.2021.GODINE
Palme u ul.Branka Čalovića, ul.13 jula, palme na putničkom terminalu, palme na šetalištu Marina i na šetalištu Kralja Nikole do mosta Željeznice.

II DAN- UTORAK, 15.06.2021.GODINE
Palme u ul.Maršala Tita, ul.Vladimira Rolovića, Bulevaru JNA, ul.Jovana Tomaševića, ul.Jovana Stojanovića, ul.Mila Boškovića, oko Gimnazije i osnovne škole Blažo J.Orlandić, palme oko Velikog Atomskog skloništa, u Bulevaru Dinastije Petrović. Palme u parku Dvorca Kralja Nikole, oko Doma Kulture, u Bulevaru Revolucije,ul.Rista Lekića, Fonda PIO i Komunalnih djelatnosti, palme ul. Maše Đurovića i od poljoprivredne škole do marketa Franca.

III DAN- SRIJEDA, 16.06.2021.GODINE
Palme palme ispred opštine, suda u ulicama Požarevačka, Borska, Makedonska, palme u ul. Dinastije Balšić, ul. Dinastije Crnojević,palma u Starom Baru,palma kod kapele, palme na biskupadi, željezničkoj i autobuskoj stanici, kod kapije Rumija trans. Palme u Šušnju ( od mosta Željeznice do plaže Kazablanka), palme na javnim zelenim površinma u Sutomoru i palme u Virpazaru.

Tretiranje će se raditi sa preparatom Saturn 250EC, aktivne materije hlorpirifos 250g/l.
U koncentraciji 25ml/10lit vode.
Radna karenca preparate je 1 dan.
Sredstvo za zaštitu bilja je opasno za pčele.
Molimo građane da tih dana ne prilaze i ne dodiruju palme na pomentim lokacijama.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar