Kuća maslina St.Bar prepuštena na upravljanje Opštini Bar

kuća maslina projekat

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 31. maja održan je sastanak sa predstavnicima Udruženja maslinara Crne Gore.

Na sastanku su razmatrana pitanja nelegalne gradnje u maslinadi Valdanos, registracije Panela za senzorsku analizu maslinovog ulja, kao i upravljanja opremom za proizvodnju maslinovog ulja i objektom u Kući maslina u Baru.

Sa predstavnicima udruženja razgovarali su generalni direktor Direktorata za poljoprivredu mr Miroslav Cimbaljević, državna sekretarka Nikolina Mišnić i savjetnica za maslinarstvo u MPŠV mr Dubravka Radulović.

Upravljanje objektom Kuće maslina i opremom prepušteno je Opštini Bar, ali su udruženja izrazila spremnost da pomognu i učestvuju u njenoj valorizaciji, pa su predstavnici MPŠV istakli da će svakako sagledati mogućnost uključivanja udruženja u njeno upravljanje i funkcionisanje.

Takođe je dogovoreno i da će ubrzo biti imenovan vođa Panela za senzorsku analizu maslinoivog ulja, kako bi panel počeo nesmetano da radi, s obzirom da je MPŠV opremilo laboratoriju za tu svrhu.

Posebna pažnja posvećena je pitanju nelegalne gradnje u maslinadi Valdanos, sa zaključkom da će MPŠV u okviru svojih ingerencija podignuti na viši nivo u cilju akteuelizacije i rješavanja problema.

Zajednički stav svih predstavnika udruženja bio je da treba da treba nastaviti sa podrškom za njhov rad, kao i napraviti efikasniji sistem za praćenje štetočina i bolesti.

Na sastanku je zaključeno da će se pristupiti što hitnijem rješavanju svih pomenutih pitanja, posebno onih najvažnijih, da će predstavnici MPŠV obići sva udruženja i veće proizvođače, kao i da će se ovakvi sastanaci praktikovati makar nekoliko puta godišnje, kako bi se pratilo rješavanje problema i bilo u toku sa aktivnostima.

Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar