Turistička organizacija Bar ugostila novinare televizija „Ren TV“ (Rusija) i „TV France 1“ (Francuska)

snimanje 2

Prethodna dva dana Turistička Organizacija Bar je bila u prilici da ugosti novinare „REN TV“ iz Rusije i „TV France 1“ iz Francuske, i upozna sa jednom od najljepših destinacija opštine Bar – Skadarskim jezerom.

Prvog dana posjete, 24. maja, za ekipu „REN TV-a“ organizovan je izlet brodom tokom kojeg nisu sakrivali oduševljenje netaknutom prirodom, kulturno-istorijskim nasljeđem, a posebno simbolom Skadarskog jezera, kudravim pelikanom kojih ima u sve većem broju zahvaljujući adekvatnoj zaštiti i brizi Nacionalnog Parka Skadarsko Jezero. Nakon povratka u Konobu u Virpazaru, glavna tema bila je snimanje kako se pravi poznata riblja čorba sa Skadarskog jezera. „Svi momenti snimanja izgledali su vrlo profesionalno, i imali smo osjećaj kao da se nalazimo u nekom filmu. Na terasi konobe radjene su pripreme za čorbu, od sjeckanja povrća, začina, čišćenja i rezanja ribe, razgovora sa voditeljom korak po korak kako napraviti riblju corbu.“ kazali su uzbudjeni domaćini.

Juče, 25. maja, novinar i snimatelj „TV France 1“ su takođe posjetili Skadarsko jezero, snimili su krstarenje Skadarskim jezerom, ali i plažni kompleks „Pješačac“, izgradjenom u tradicionalnom stilu. Novinar i snimatelj preplavljeni posebnim emocijama izazvanim pejzažem i brojem pelikana koje su snimili, kao i predivnom pričom našeg domaćina, još jednom su nam potvrdili koliko je naša jezerska obala istinski čarobna.

spremanje ribe

Nakon obilaska Skadarskog jezera, uslijedila je degustacija vina u lokalnoj vinariji gdje su upoznati sa procesom proizvodnje.

Studijske posjete su se realizovale u saradnji sa NTOCG, dok je TO Bar bila zadužena za kompletnu organizaciju na teritoriji opštine Bar u saradnji sa partnerima.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar