Opština Bar podržala projekt firme “Golden Frog Boat”

Opština Bar finansijski je podržala firmu “Golden Frog Boat” doo za projekat “Razvoj sportsko- rekreativnog turizma na Skadarskom jezeru”

lokvanj

Turistička sezona u Nacionalnom parku Skadarsko jezero počinje s proljeća i traje do kasne jeseni.

Neiscrpno je bogatstvo ljepote i različitosti Skadarskog jezera u močvarnom i ostrvskom dijelu ovog Nacionalnog parka sa velikim turističkim potencijalom , koji je ujedno i šansa za razvoj preduzetništva.

Video link: https://youtu.be/_h_eKOyUugw

Bujna vegetacija vodenih polja lokvanja i živopisnih trski, jata ptica među kojima su i rijetke vrste, ostrva i srednjovjekovni spomenici, mala ribarska sela i plaže.

Uz dobro organizovanu ponudu, povećava se interesovanje turista koji žele i sami da istražuju najveće jezero na Balkanu, a sve je više i ljubitelja sportova na vodi.

U porodičnom preduzeću „Golden Frog Boat“ doo izletničke ponude krstarenja Skadarskim jezerom upotpunili su kajakarenjem.

Kroz program podsticaja razvoja preduzetništva, Opština Bar finansijski je podržala firmu “Golden Frog Boat” doo za realizaciju projekta“Razvoj sportsko- rekreativnog turizma na Skadarskom jezeru”.

-Pokušavamo da na tradicionalan način dočaramo Skadarsko jezero turistima. Za krstarenja koristimo samo drvene čamce. Od ove godine uvodimo novinu- drveni ribarski čamac koji će biti na elektro pogon. Takođe, uz finansijsku podršku Opštine Bar ponudu smo upotpunili kupovinom četri kajaka. Kajaci su dvosjedi, kaže Željko Marković. On razvija porodični biznis sa kćerkama, a tokom ljeta kada se poveća posao zapošljavaju i sezonske radnike.
-Vožnja kajakom je opuštajuća i korisna aktivnost. Veslajući mogu se istraživati uski kanali na jezeru, najtajanstvenija ostrva – gorice, neobična ribarska sela duž obale. Mnogi se opredjeljuju za ovu aktivnost jer oslobađa stresa, navodi Ivana Marković- turistički vodič navodeći da je radeći u porodičnoj firmi spojila lijepo i korisno.

Razvoj sportsko- rekreativnog turizma na Skadarskom jezeru je aktivnost koja ima višestuki značaj od sadržajnosti ponude, benefita za preduzetnike, do forsiranja zdravih stilova života.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar