Ukus i tradicija Pejanovića...

jelena pejanovic

Jelena Pejanović iz crmničkog sela Limljani znanje i iskustvo u domaćoj proizvodnji hrane vidjela je kao šansu za proširenje asortimana ponude kroz gastro suvenir specifičan za Bar i Crnu Goru.

Inovativnost kroz agrobiznis otvorili su Jeleni mogućnost da zasnuje radni odnos i registruje privatnu firmu „Ukus i tradicija Pejanović“ uz podršku Opštine Bar za podsticaj preduzetništva. Tako je započela proizvodnju gastro suvenira „Ukus i tradicija“ uz primjenu tradicionalnih metoda karakterističnih za crmnički kraj.

Opširnije video link: https://youtu.be/39NipwyIQ08

Jelena je za kratko vrijeme postala veoma uspješna preduzetnica. Na porodičnom imanju kreirala je radno mjesto, a u poslu joj pomažu svi članovi domaćinstva, koji njeguju tradiciju i ljubav prema rodnom kraju.

Pejanovići se godinama bave proizvodnjom vina i agroturizmom.
U gastro suvenir Jelena je upakovala proizvode iz bašte i voćnjaka Pejanovića. Oni imaju kapacitete i opremu za proizvodnju sokova od ruže, nara, zove i nane koje Jelena pakuje u male boce i plasira na tržište kao gastro suvenir „Ukus i tradicija“. Imaju sertifikat HACCAP, a cilj Pejanovića je da njihovi proizvodi dobiju žig „Dobro iz Crne Gore“.

Jelena je ostvarila preduzetnički san proizvodnjom gastro suvenira.

"Učestvujemo na sajmovima, pratim tržište i poznato mi je da turisti traže ove proizvode u malim pakovanjima. Gastro suvenirima i sličnim proizvodima valorizujemo Crmnicu, Bar, Crnu Goru i promovišemo lokalne resurse. Želim da budem podstrek mladim ženama da ostanu u ruralnim sredinama, razvijaju svoja domaćinstva, jer potencijala ima", kaže Jelena, dodajući da su upotpunili ponudu u porodičnom domaćinstvu za turiste koji u sve krajeve svijeta mogu da ponesu suvenir „Ukus i tradicija“.

Jelenina energija dolazi iz želje da sa porodicom obezbijedi kvalitetan život na selu. Pejanovići su tome su uspjeli.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar