Za zdravu životnu sredinu-akcija!

ciccto

Obilježavanje 5.juna - Dana životne sredine je povod koji će tog dana okupiti na udruženo djelovanje i saradnju Opštinu Bar, kompaniju “Energean”, AD “Marina” Bar, Ekološki pokret “Ozon”, Ronilački klub “Južno more”, učenike barskih osnovnih škola,kao i druge ekološki odgovorne grupe i pojedince.

Naime, na inicijativu kompanije “Energean”, Opština Bar u saradnji sa partnerima organizuje akciju čišćenja gradskih plaža i akvatorijuma barske marine.

Akcija će biti realizovana u okviru kampanje “Naš Bar-čist grad!”.

Upravo pod tim sloganom u srijedu, 5. juna učenici osnovnih škola “Blažo Jokov Orlandić” i “Anto Đedović” imaće priliku da budu polaznici ekološke radionice na temu “Morski otpad”. Radionica će se održati na otvorenom, tačnije na plaži Žukotrlica, sa početkom u 9 sati. Kroz zanimljivu edukaciju učenike će provesti stručnjaci iz pokreta “Ozon”, nakon čega će, u pratnji svojih nastavnika i drugih volontera,kao i uz podršku radnika preduzeća “Komunalne djelatnosti”, krenuti u akciju sakupljanja otpada od plaže Žukotrlica ka barskoj marini. Svi učesnici akcije će dobiti promo material sa logoom kampanje (majice, kačkete), a u cilju podsticanja takmičarskog duha za najvrednijie će biti obezbijeđene i simbolične nagrade. Akcija čišćenja plaža će trajati od 10 do 12 sati.

U isto vrijeme ronioci kluba “Južno more” otpočeće sa prikupljanjem podvodnog otpada u akvatorijumu barske marine. Centralno okupljanje svih učesnika, sumiranje učinaka i medijska prezentacija cijelog događaja biće upriličeni u prostorijama AD “Marina” Bar sa početkom u 12:30 sati, kada će biti priređen koktel.

“Pitanje očuvanja životne sredine je pitanje opšte kulture i odgovornosti svih aktera u društvu. Zato ovu akciju vidimo kao prilku da, kao društveno odgovorna kompanija koja sve svoje aktivnosti zasniva na principima održivog razvoja, istaknemo potrebu za jačanjem ekološke svijesti i razvijanjem navika koje će obezbijediti odgovorniji odnos prema životnoj sredini”, poručuju iz kompanije Energean koja je incijator i jedan od organizatora ovog događaja.

Organizatori pozivaju sve zaintersovane građane i ljubitelje prirode da se priključe ovoj akciji i da na taj način daju doprinos čistoći svog grada, kao i promociji principa ekološke kulture.

AD Marina Logo 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar