Za zdravu životnu sredinu-akcija!

ciccto

Obilježavanje 5.juna - Dana životne sredine je povod koji će tog dana okupiti na udruženo djelovanje i saradnju Opštinu Bar, kompaniju “Energean”, AD “Marina” Bar, Ekološki pokret “Ozon”, Ronilački klub “Južno more”, učenike barskih osnovnih škola,kao i druge ekološki odgovorne grupe i pojedince.

Naime, na inicijativu kompanije “Energean”, Opština Bar u saradnji sa partnerima organizuje akciju čišćenja gradskih plaža i akvatorijuma barske marine.

Akcija će biti realizovana u okviru kampanje “Naš Bar-čist grad!”.

Upravo pod tim sloganom u srijedu, 5. juna učenici osnovnih škola “Blažo Jokov Orlandić” i “Anto Đedović” imaće priliku da budu polaznici ekološke radionice na temu “Morski otpad”. Radionica će se održati na otvorenom, tačnije na plaži Žukotrlica, sa početkom u 9 sati. Kroz zanimljivu edukaciju učenike će provesti stručnjaci iz pokreta “Ozon”, nakon čega će, u pratnji svojih nastavnika i drugih volontera,kao i uz podršku radnika preduzeća “Komunalne djelatnosti”, krenuti u akciju sakupljanja otpada od plaže Žukotrlica ka barskoj marini. Svi učesnici akcije će dobiti promo material sa logoom kampanje (majice, kačkete), a u cilju podsticanja takmičarskog duha za najvrednijie će biti obezbijeđene i simbolične nagrade. Akcija čišćenja plaža će trajati od 10 do 12 sati.

U isto vrijeme ronioci kluba “Južno more” otpočeće sa prikupljanjem podvodnog otpada u akvatorijumu barske marine. Centralno okupljanje svih učesnika, sumiranje učinaka i medijska prezentacija cijelog događaja biće upriličeni u prostorijama AD “Marina” Bar sa početkom u 12:30 sati, kada će biti priređen koktel.

“Pitanje očuvanja životne sredine je pitanje opšte kulture i odgovornosti svih aktera u društvu. Zato ovu akciju vidimo kao prilku da, kao društveno odgovorna kompanija koja sve svoje aktivnosti zasniva na principima održivog razvoja, istaknemo potrebu za jačanjem ekološke svijesti i razvijanjem navika koje će obezbijediti odgovorniji odnos prema životnoj sredini”, poručuju iz kompanije Energean koja je incijator i jedan od organizatora ovog događaja.

Organizatori pozivaju sve zaintersovane građane i ljubitelje prirode da se priključe ovoj akciji i da na taj način daju doprinos čistoći svog grada, kao i promociji principa ekološke kulture.

AD Marina Logo 1

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar