FOTO: Sa Allegrom u šetnju superluksuznim kruzerom Eclipse!

eklipse naslovna

Od svog osnivanja 2010. godine, agencija Allegra Krstarenja iz Bara, osim što se bavi organizacijom krstarenja, organizuje i posjete brodovima koji dolaze u naše luke.

Družeći se sa prijateljima, putnicima, saradnicima i gostima iz raznih sfera posla, na ovaj način, agencija želi da približi svijet kruzera koji postaje sve zastupljeniji na našim prostorima. Kao direktni partner za Crnu Goru i Srbiju, za kompanije Royal Caribbean Cruises, Celebrity Cruises i Azamara Club Cruises, Allegra je ovog novembarskog dana organizovala drugi po redu ship visit ove godine. U julu mjesecu posjetili smo Rhapsody of The Seas, kruzer kompanije Royal Caribbean Cruises, dok smo danas bili u posjeti brodu Eclipse, luksuzne kompanije Celebrity Cruises.

U ime agencije, vođa grupe Sabina Bajrović, predstavila je kolege iz Bara i Beograda, poželjela nam je dobrodošlicu i zahvalila se što smo se u tolikom broju odazvali na poziv. Pored toga što se pred nama nalazio div koji pohodi horizonte i sam pogled na ovaj brod odaje utisak elegancije i prestiža u svijetu kruzera, Sabina nije bila sebična na riječima, pa smo već u prvih nekoliko trenutaka sastanka, prije ukrcaja, saznali da se radi o brodu koji je porinut 2010. godine i za čiju izgradnju je izdvojeno 750 miliona dolara. Sinonim za luksuzan odmor je kruzer dugačak 317 i širok 37 metara, koji može da ugosti 2850 putnika, o kojima brine posada koja broji oko 1300 članova.

Zakoračili smo na brod koji ima 16 dekova od kojih je 13 dostupno putnicima. Naši domaćini iz kompanije, u komunikaciji sa Sabinom, vodili su nas u razgledanje broda. Težina ovog putujućeg grada iznosi 122 000 tona i dostiže brzinu od 24 čvora. Imali smo i priliku da uđemo u neke od 1425 kabina koje pružaju pravi užitak za boravak. Na brodu postoje rstorani koji poslužuju sve od opuštene hrane i craft piva, do tradicionalnih stilova hrane, brojni bazeni, kazino, teatar, šopovi, kao i biblioteka i galerija, internet kafe, Apple šop, kao i pregršt zabave u vidu senzacionalnih šou programa, tu su i relaksirajuće masaže, solarijum i časovi joge... Celebrity Eclipse, brod čija je matična luka Valeta na Malti, je treći po redu brod iz klase Solstice. Ova klasa je kreirana za brodove koji čuvaju energiju i njoj pripadaju još i Solstice, Equinox, Reflection i Silhouette kruzeri.

Nakon ove ture, koja nas je na dah upoznala sa brodom i pružila nam uvid u sve čari američke kompanije i broda Eclipse, imali smo priliku da odmorimo i opustimo se uz ručak na brodu. Ujedno, to je bila i prilika da se gosti današnje ture međusobno bolje upoznaju, razmijene po koju riječ i svoja iskustva... Uživali smo u hrani i dobroj zabavi, nakon čega smo imali slobodno vrijeme da sami obiđemo brod i iskoristimo trenurtak kako bi napravili nekoliko fotografija.
Na samom kraju, Sabina je okupila grupu, još jednom nas pozdravila i srdačno se zahvalila što smo bili gosti na izletu koji je organizovala agencija Allegra Krstarenja u saradnji sa kompanijom Celebrity.

{galerija}more/2018/11/kruzer{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar