Dani u VALI

HVAR A 

Na ovogodišnjim „Danima u Vali“ učestvuje impresivna flota tradicijskih barki s područja cijelog Jadrana.

Nakon uspješnog predstavljanja na Danima u Vali 2019g. kalafatska radionica Bokovac aktivno učestvuje i na “Danima u Vali 2024 “.

Domaćini su ih najavli: ” Njihovi vrsni jedriličari predvođeni Nenadom Bokovcem i ovaj put će festivalskog publici u Starome Gradu predstaviti svoju maritimnu baštinu i plovidbene mogućnosti dviju barki Arsenalki s latinskim jedrom napravljenih u njihovoj kalafatskoj radionici”.

HVAR

Iz Vale se javlja izvršna direktorka Kalafatske radionice “Bokovac” Miroslavka Lala Bokovac:
“Na festivalu Dani u Vali, Bokovac kalafatska radionica bila je u centru pažnje zbog ljepote svojih drvenih jedrilica i njihove izuzetne brzine. Posjetioci su sa divljenjem posmatrali tradicionalne jedrilice, ne skrivajući oduševljenje i upućujući pozive da učestvujemo na njihovim regatama u Murteru, Betini, Jezerima, Omišu, Korčuli, Dubrovniku i drugim mjestima.
Sjutra je glavni dan festivala kada će se predstaviti jedriličari iz kluba Latinsko Jedro Bar, Darko Vujošević i prijatelj kluba iz Tivta Ilija Belan, zajedno sa članovima klubova koji su prisutni na Hvaru.
Naše jedrilice su očarale posmatrače svojom brzinom i ljepotom. Njihov bezvremenski dizajn i impresivne performanse odražavaju suštinu tradicionalnog zanatstva i pomorske baštine. Polirani drveni trupovi i bijela jedra ne samo da su istakli estetsku privlačnost, već su pokazali i pažljiv rad uložen u njihovo stvaranje. Prizor ovih prelijepih brodova kako graciozno klize kroz vodu bio je pravi dokaz majstorstva i predanosti njihovih graditelja.
Naši brodovi, sa svojim elegantnim linijama i savršeno izvedenim detaljima, predstavljaju harmoniju između funkcionalnosti i ljepote, podsjećajući sve prisutne na važnost očuvanja pomorske tradicije. Svaki detalj, od zategnutih jedara do sjajnih paluba, pokazuje strast i umijeće koje su uloženi u njihovu izgradnju”-saopštila je Lala Bokovac .
Da podsjetimo,
Ovogodišnji peti po redu festival „Dani u vali“, koji se održava od 19. do 22. rujna 2024. godine u Starom Gradu na Hvaru, je međunarodni događaj, posvećen očuvanju hrvatske pomorske baštine, privlači veliki broj posjetitelja zahvaljujući raznolikom programu koji uključuje izložbe, radionice, gastro manifestacije i koncerte.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar