UPSUL: Aplikaciju za poziv u pomoć na moru

more i brod

SefaSea.me je projekat Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama...

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama razvila je mobilnu aplikaciju koja omogućava korisnicima slanje poziva u pomoć direktno sa njihovih mobilnih uređaja, koristeći GPS tehnologiju za precizno određivanje geografske pozicije.

Aplikacija SafeSea.me trenutno je dostupna za preuzimanje na Google Play Store platformi, uskoro će biti i dostupna i na App Store platformi. Cilj je da korisnici kada se nađu u nevolji na moru, preko aplikacije SafeSea.me pozovu pomoć, čime će se omogućiti automatsko generisanje njihove geografske pozicije i slanje nadležnim službama za traganje i spašavanje.
Korisnici preko nje mogu direktno pozvati broj 129 za hitne slučajeve.
Pored toga, aplikacija pruža detaljnu vremensku prognozu i ažurirane oglase za pomorce, osiguravajući sve potrebne informacije za sigurnu plovidbu crnogorskom obalom. Takođe, preko aplikacije SafeSea.me korisnici mogu prijaviti prekršaje u pomorskom saobraćaju, doprinoseći na taj način boljoj sigurnosti na moru.
Registracija korisnika je obavezna kako bi se osigurala efikasna komunikacija u hitnim situacijama. Aplikacija je dostupna na crnogorskom i engleskom jeziku, a vise informacija korisnici mogu pronaći na sajtu www.safesea.me.
SefaSea.me je projekat Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, uz podršku Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar