Brzo i efiksno sprečeno veće zagadjenje mora

ulje u moru 

UPSUL: Čamac EKO-1 angažovan je u čišćenju zauljanih materija sa površine mora.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanjanja lukama (UPSUL) uspješno je realizovala akciju skupljanja zauljanih materija i čišćenja kupališta u Bokokotorskom zalivu, nakon što se u more izlilo mašinsko ulje sa kopna.

Inspekcija sigurnosti pomorske plovidbe i Instituta za biologiju mora Kotor obavijestila je jutros Pomorsko-operativni centar UPSUL-a da se na Markovom rtu kod hotela Hyatt Regency Kotor Bay Resort desilo izlivanje zauljanih materija (mašinsko ulje) sa kopna, koje se počelo širiti zalivom u pravcu Kotora.

up eko1

Pomorsko-operativni centar odmah je po pozivu angažovao preko Mornarice Vojske Crne Gore čamac EKO-1, koji je pristupio čišćenju zauljanih materija na površini.

U isto vrijeme naš spasilački čamac SAR-4 i SAR skuter su pristupili čišćenju samog kupališta, tako da je mala količina zauljanih materija brzo i efikasno prikupljena sa morske površine.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanjanja lukama (UPSUL) o ovome je obavjetila Komunalnu inspekciju, kao i Ekološku inspekciju kako bi postupili u skladu sa svojim nadležnostima.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar