Dron & pomorski saobraćaj

dronnnnn

Ministar pomorstva: Uvodi se red u pomorskom saobraćaju!

Ministarstvo pomorstva iniciralo je uspostavljanje novog načina kontrole u pomorskom saobraćaju, saopšteno je iz resora na čijem je čelu Filip Radulović.

dronn
U narednom periodu bespilotna letjelica, odnosno dron UPSUL-a, snimaće iz vazduha kretanje plovila duž crnogorske obale kako bi se sagledalo pravo stanje na moru i uočile nepravilnosti.

ups uul 2
Operateri Pomorsko operativnog centra u Dobrim Vodama, uz pomoć radara evidentiraju prekoračenje brzine. Kako je saopšteno, u koordinaciji sa timom koji je na licu mjesta, a uz pomoć plovila i drona identifikuju se počinioci prekršaja, koje dalje procesuira inspektor sigurnosti plovidbe.
“Od danas imaćemo vazdušnu patrolu duž cijele obale. Inspektori više neće trpjeti pritiske, jer ćemo svakog dana imati dokumentovano ko je kršio pravila i kada. Sa bezbjednošću i sigurnošću plovidbe nema šale!” - kazao je Radulović.
Kontrola dronom je zajednička akciji Ministarstva pomorstva, Uprave policije, Lučkih kapetanija i Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar