Adria Ferries vjerovatno stiže u Bar?

luka avi top

Dogovori u toku...

Barska plovidba je imala u planu kupiti stari trajekt AF “Francesca”, italijanske pomorske kompanije Adria Ferries iz Ankone, ali do realizacije tog posla nije došlo.

Tada su predstavnici firme Adria Ferries na sastanku sa Barskom plovidbom iskazali i spremnost da se formira mješovita crnogorsko – italijanska kompanija, sa ciljem obezbjeđivanja nabavke broda koji bi obnovio trajektnu liniju između Crne Gore i Italije, saopštili iz Barske plovidbe, ali ni taj predlog , za sada nije prošao.

Da podsjetimo, kompanija Adria Ferres je vlasnik više feri brodova koji obavljaju prevoz putnika i robe na trajektnim linijama u Jadranu, pa je pitanje otvaranja pomorske linije Bar Ankona sa čelnicima kompanije bila tema razgovora ovih dana kod premijera. Nezvanično saznajemo, dogovreno je na sastanku da se ništa ne priča o toku razgovora dok sve ne bude sigurno, ali su ipak mediji došli do nezvaničnih podataka.
Ukratko, premijer Spajić sa saradnicima je odlučio da se otvori brodska linija Bar-Ankona u sezoni, ali obzirom da je brod o kome se priča dug 200 metara, nesporno će morati biti na vezu u Port of Adria, a ne na Gatu V, ali o tome će se, saznajemo detaljno razgovarati nakon praznika.
Kako je krenulo, možda se i dogovori da se sekundarni lukobran produži radi pristajanja ovog broda, tako da se trenutno razmatra sve ovo kao prelazno riješenje, saznajemo iz pomorskih krugova.

Skoro da je sigurno, da će Crnu Goru sa Italijom tokom ljetnjih mjeseci povezivati italijanska kompanija Adria Ferries. Brod ove kompanije bi iz luke Drač, ticao luku Bar, tj. uplovljavao u luku Bar sa vezivanjem na gat Port of Adria, odakle bi isplovljavao za Ankonu.
Kako će državne institucije riješiti pitanje granične kontrole putnika, carinske i ostale, ostaje za sada upitno?

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar