More i obale

kupanjee

Saopštenje FORCE prenosimo integralno, stav je zanimljiv.

Ulcinjska obala čini 50% teritorije kojom upravlja JP Morsko dobro i od nje, ovo preduzeće ubira 30% njenog budžeta.

Najava ovog preduzeća da je već planirala petogodišnji Atlas plaža i Program privremenih objekata a da pri tome nije konsultovala ni Opštinu Ulcinj, ni mjesne zajednice niti udruženja zakupaca i građana, je smiješna.
Smiješna je jer kao prvo ona se ne bazira na program ove Vlade u kojem decentralizacija zauzima ključno mjesto. Kao drugo, ovakvo planiranje nema ni atoma transparentnosti jer je isto odraz volje, vizije i dogovora uske grupe ljudi. Smiješna je i zbog toga što se ovakvim planiranjem prostora i korišćenja najproduktivnije teritorije zemlje nastavlja praksa iz prethodnih godina, kojim je ovo preduzeće zaslužila epitet morskog zla.

Ove najave i ovakvo postupanje postaje problematično za nas i zbog činjenice što je Ulcinj grad u kojem Albanci vijekovima žive i to uglavnom od turističke privrede, te smo mi kao Albanci osjetljivi na iste. Pitanje upravljanje morskom obalom vezuje se direktno sa statusom Albanaca u Crnoj Gori i dio je političkih programa naših političkih partija.

Albanska alijansa smatra da se ovim gazi i koalicioni sporazum i Program Vlade, pa pozivamo resorno ministarstvo i Vladu da prvo ove predloge odbaci, te da se po ovim pitanjima otvore ozbiljni razgovori.

U potpisu, Nova Demokratska Snaga FORCA, Fatima Truma

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar