Raičević & Esposito

it mornarica 1 

Boravak broda “Palinuro” u Luci Bar prilika za dodatno snaženje veza između Bara i Italije.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ugostio je komadanta broda "Palinuro" Maria Esposita i poručnika Antonela Lorusa, povodom boravka ovog čuvenog školskog broda u Luci Bar.

Tokom sastanka kojem su prisustvovali potpredsjednici Opštine Bar Tanja Spičanović i Damir Rašketić, kao i predstavnik Ministarstva odbrane Crne Gore Dejan Banić, iskazano je obostrano zadovoljstvo zbog uplovljavanja ploveće katedre Italijanske ratne mornarice u Bar.

it mornarica 4

Predsjednik Raičević je upoznao goste sa prirodnim ljepotama i znamenitostima grada, bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem, uz predstavljanje strateških pravaca razvoja opštine i djelovanja lokalne uprave, koja je aktivno posvećena realizaciji velikih kapitalnih projekata, stvaranju podsticajnog biznis i investicionog ambijenta i promociji turizma, kao oblasti koja predstavlja snažan zamah razvoja cijelog grada.

it mornarica 2

On je naglasio važnost prisustva brodova savezničkih država za grad i Mornaricu Vojske Crne Gore u kontekstu razmjene iskustava i znanja.

"Vaš dolazak u Bar mnogo znači za same građane, s obzirom da prisustvo savezničkih snaga donosi veći osjećaj sigurnosti za sve što je posebno važno u ovim izazovnim vremenima za cijelu Evropu", kazao je Raičević.

Raičević i Esposito su razgovarali o potrebi njegovanja tradicionalnih segmenata pomorstva, kakav je upravo školski brod "Palinuro", ali i crnogorski jedrenjak "Jadran" koji su iznjedrili brojne generacije pripadnika ratne mornarice i njihovih kolega koji su se na njima obučavali.

it mornarica 3

Kapetan Esposito je izrazio zadovoljstvo gostoprimstvom u Baru i prenio oduševljenje svoje posade ljepotama grada, uz nadu da će brod u narednom periodu češće posjećivati barsku luku. Time će se, kako se složio i predsjednik Raičević, dodatno učvrstiti veze Bara i Italije, koje počivaju na zajedničkom istorijskom i kulturnom nasljeđu čiji uticaj se još uvijek snažno osjeća među lokalnim stanovništvom.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar