Uspješna akcija UPSUL-a!

sar 1 sar1

Spašen član posade u moru sa jahte ''AMAYA''

Pomorsko operativni centar UPSUL, je danas u 16.40 časova primio poziv putem radio stanice od člana posade da je ruski državljanin sa jahte ''AMAYA'', zastava Palau koja je isplovila danas iz Porto Montenegra, pao u more i traži pomoć.

Operateri u smjeni Nenad Tasić i Stevan Asović, su odmah odredili poziciju čovjeka u moru, koja je bila nekih 33 nautičke milje od Bara, a sama udaljenost jahte ''AMAYA'' od svog člana posade je bila 13 nautičkim milja.

mappppa

Najbližim plovnim objektima u blizini je odmah naloženo da se uključe u akciju traganja i spašavanja, a upornim pozivanjem stupljeno je u kontakt sa jahtom ''AMAYA'', koja nakon sat vremena od nestanka člana posade nije bila upoznata o tome, te su njoj proslijeđene koordinate te se ista uputila nazad.

Paralelno sa dešavanjima, iz Bara je isplovio spasilački čamac SAR-1, sa posadom Jasmim Koković, Ekrem Zaganjor i jedan pripadnik Sektora granične policije.
U 17.50 časova jahta ''AMAYA'' je prva pristigla na poziciju i pronašla svog člana posade koji je pao iz nepoznatih razloga u more imajući sa sobom ručnu radio stanicu i spsailački prsluk na sebi, te nastavila svoje putovanje ka Istanbulu.

Ostala plovila su se takođe uputila ka svojim destinacijama, a spasilački čamac SAR-1 nazad ka luci Bar.
Ovaj neobičan slučaj spašavanja čovjeka u more je imao srećan epilog, a profesionalnost i upornost službenika UPSUL i ostalih plovnih objekata je bila na nivou, obzirom da se pribilžavala noć i pitanje kako bi se spašavanje čovjeka u moru odvijalo u tim okolnostima, saopštio je Žarko Lukšić, iz UPSUL-a Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar