Hoće li AF “Franceska” spajati dve obale?

 brodovi montenegro

Kupovina broda ,,AF Franceska“ u žiži interesovanja barskih odbornika.

Za danas zakazan sastanak u Barskoj plovidbi.

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) iz medija je saznalo da je uprava Barske plovidbe donijela odluku da kupi feribot ,,Af Franceska“ star 43 godine, kazali su Pobjedi iz tog Vladinog resora, na čijem je čelu Ervin Ibrahimović. Vlada je ovlastila opunomoćenog predstavnika državnog akcijskog kapitala da na Skupštini akcionara glasa za kupovinu broda, i prilično je čudno da MKI, kao resorno ministarstvo za djelatnost, koju obavlja Barska plovidba, nije konsultovano o toj odluci.Ministarstvo je sa Odlukom kupovine AF Franceske upoznato putem medija, istovremeno kada i ostatak javnosti, saopšteno je iz MKI.

Informacije oko kupovine putničkog broda AF Francesca, bile su i tačka dnevnog reda desete sjednice SO Bar.
Predstavnici Barske plovidbe uredno pozvani, odbili su prisustvo sjednici, saopštivši da je odluka kupovine broda njihova isključivo stvar, a ne nadležnost Skupštine opštine Bar.
Predstavnici lokalnog parlamenta su ipak dogovorili sa Barskom plovidbom sastanak na ovu temu, i zakazali radni sastanak za danas, ponedjeljak, 31. jula u 10 sati, u prostorijama Barske plovidbe AD u zgradi Putničkog terminala.
Tema sastanka biće analiza Informacija o donošenju odluke Barske plovidbe AD Bar o odobrenju kupovine feribota AF Francesca.

  FRANCESCA

U medjuvremenu se oglasio Odbor direktora Barske plovidbe saopštenjem, kako kažu, “u cilju neslaganja sa neistinitim i zlonamjernim navodima predsjednika SO Bar, iznijetih i javno prikazanih snimaka o brodu ‘AF Franceska’ na X sjednici Skupštine opštine Bar”. Namjere Odbora direktora i Skupštine akcionara ‘Barske plovidbe’ isključivo i samo su usmjere na obezbjeđenju i ostvarivanju pomorske linije na relacije Bar – Bari. Najavili su, da će “Barska plovidba” A.D. Bar, protiv predsjednika Skupštine opštine Bar, Branislava Nenezića, pokrenuti sudske i druge postupke povodom povrede ugleda privrednog društva “Barske plovidbe” AD Bar, zbog nanesene štete, ali i grubo i zlonamjereno iznesenih neistina, koje imaju za cilj da ugroze ugled privrednog društva i njegovo poslovanje.

Predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić otpisao je, da dolazi sa ovlašćenim odbornicima Skupštine opštine na sastanak da brani/e pravo građana Bara da znaju, a o prijetnjama podizanja tužbi dodao: “polako, biće ih...”

Nije ljudski, a posebno ne crnogorski, da se ne pogledamo oči u oči i suočimo snagom argumenata, dodao je Nenezić.
Barska javnost prisutna na društvenim mrežama ima različita mišljenja.

stev sv
Riječ pomorskih eksperata se za sada nije čula, ili je možda mi nismo dobili.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar