Delegacija Ratne mornarice SAD u posjeti predsjedniku Raičeviću

nato arm 2 

ZajedničkI cilj je potvrdjen - snaženje saradnje među članicama NATO alijanse.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je delegaciju Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država, koja u Baru boravi povodom uplovljavanja savezničkog broda “USS Ramage” u barsku luku, gdje je usidren nekoliko dana.
Raičević se ovom prilikom sastao sa komandantom broda, kapetanom fregate Timothy Yuhas-om i vojnim atašeom Ambasade SAD-a u Crnoj Gori potpukovnikom Allan Gryskewicz-om, a prijemu su prisustvovali potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanović i predsjednik Skupštine Opštine Branislav Nenezić.

nato arm 1
Predsjednik Opštine je poželio dobrodošlicu gostima i posadi broda, uz iskazanu nadu da će se u Baru osjećati ugodno, predstavljajući im kulturno-istorijsko nasljeđe, turističke, privredne i druge potencijalima grada.
On je poručio je da je upravo Bar, tokom prethodnog perioda, bio domaćin mnogih savezničkih brodova, što predstavlja potvrdu posvećenosti NATO alijanse zajedničkom cilju i snaženju saradnje među članicama, a sve sa namjerom stvaranja sigurnijeg okruženja.
U tom kontekstu, Raičević je još jednom afirmisao važnost prisustva savezničkih mornarica u barskom akvatorijumu, koje doprinose osjećaju bezbjednosti svih građanki i građana Bara, ali i brojnih izbjeglica koji su utočište pronašli upravo u ovom gradu.
Posebna zahvalnost američkim mornarima sa broda “USS Ramage” iskzana je povodom njihovog nesebiočnog angažovanja na aktivnostima sadnje sadnica lavande u Ulici 13. jula, koju su realizovali u saradnji sa opštinskim preduzećem”Komunalne djelatnosti”, a što je nesumnjivo dalo dadatnu vrijednost ambijentu grada.
Gosti su iskazali oduševljenje gradom i gostoprimstvom lokalnog stanovništva, kao i zadovoljstvo uslovima u barskom akvatorijumu, te poručili da se nadaju kako će ponovo biti u prilici da posjete Bar i na taj način učvrste saradnju, kako sa lokalnom upravom, tako i sa Mornaricom Vojske Crne Gore.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar