More: Morski krastavci

obala kamena

Je li Turčin radio na svoju ruku?

 

Turski državljanin koji je cijele noći u Baošićima vadio zaštićene morske krastavce ulov je odlagao u auto registrovano na firmu za preradu morskih plodova iz Budve.
Protiv njega je podnijeta krivična prijava na osnovu člana 309 KZ, ali je tužilaštvo iz Hereceg Novog saopštilo da „kontrolisanje rada pravnog lica čije sjedište nije na teritoriji Herceg Novog ne spada u nadležnost ovog tužilaštva“

Tužilaštvo je prije sedam dana formiralo predmet povodom slučaja nelegalnog izlova zaštićenih morskih krastavaca, čiji izlov predstavlja krivično djelo, ali prema podacima koji su saopšteni Pobjedi, nema potvrde da je istraga proširena na firmu, u čijem je „renou“ u Baošićima zaplijenjeno 4.500 jedinki ove zabranjene vrste, ukupne težine 288 kilograma.

Na pitanje da li ima osnova za proširenje istrage i na preduzeće registrovano za preradu ribe i morskih organizama čije je vozilo osumnjičeni turski državljanin koristio, tužilac Samardžić kazao je da „kontrolisanje rada pravnog lica čije sjedište nije na teritoriji Herceg Novog ne spada u nadležnost ovog tužilaštva“.

Nijesmo od Samardžića dobili odgovor na dopunsko pitanje, da li je ODT HN sugerisalo policiji da o ovom aspektu informiše neposredno nadležno tužilaštvo u Kotoru, odnosno da li novsko tužilaštvo ima mogućnost da u neposrednoj komunikaciji o tome obavijesti kolege.

Sa druge strane, neposredno nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, do petka makar, nije zvanično obaviješteno o ovom događaju, niti je pred tom instancom formiran predmet.

To je Pobjedi potvrdila portparolka ODT Tijana Čelanović.

Izvor:Pobjeda

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar