FOTO: Otvorena sezona kruzinga u Baru!

gostiii

Kruzing sezona u Baru počela je zvanično u utorak  uplovljenjem francuskog mini kruzera “La Belle d l’Adriatique kompanije “CroisiMer” sa 147 putnika i 48 članova posade u barsku luku.

PIŠE: Biljana DABIĆ

Ovo je druga kruzer sezona u Baru čiju je rivijeru lani sa krzera posjetilo oko  8.000 turista. Za ovu godinu planirano je da kruzer brodovima u Bar stigne oko 10.000 turista Francuski kruzer  je krenuo sa Krfa i preko albanskih voda, u ranim jutarnjim satima pristao na terminal gata 2 kompanije Port of Adria.

"U lukama Jadrana vlada prebukiranost, pa Bar time ima šansu koju ne smije propustiti. Mi smo dobili belgijski čarter- 200 putnika iz te zemlje koji su nas zamolili da im sugerišemo kako da ovog puta izbjegnemo naša regularna putovanja i ponudimo neku novu destinaciju. Izbor je pao na Bar. Da nismo pogriješili govori i činjenica da je Skadarsko jezero bilo pravi „magnet“ njihovog interesovanja", kazao je zapovjednik broda kapetan Nenad Mogić iz Splita.

Iz barske luke brod je u popodnevnim satima nastavio putovanje za Dubrovnik.

O turističkim potencijalima, prirodnim ljepotama i kulturnim znamenitostima, goste je informisao predsjednik opštine Bar dr Zoran Srzentić.

"Bar ima mnogo potencijala, morsku, jezersku obalu, a i zaleđe sa drevnoj starobarskom tvrđavom i maslinom na Mirovici koja  plijeni pažnju svih posjetilaca. Naši gosti ne propuštaju da obiđu ni tri velelepna vjerska objekta- pravoslavni Hram Svetog Jovana Vladimira, konkatedralu Svetog Petra Aspostola, te džamiju Selimija i Islamski kulturni centar", kazao je Srzentić.

Izvršni direktor kompanije Port of Adria Sadet Kara ističe da  nije iznenađenje da turisti koji putuju širom svijeta požele da obiđu drugačije destinacije.

"Crna Gora ima mnogo potencijala, a naše je da uvjek iznova pronalazimo ono što je čini interesantnom. Imamo sigurnu luku i divan grad, a na nama je da te potencijale valorizujemo do nivoa kojeg Bar zaslužuje. Veoma smo srećni što smo danas otvorili sezonu", kazao je Kara.

Agentura za francuski kruzer  poverena je kompaniji „Barska plovidba.“ Turistička organizacija Bar i učenici Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole  u maniru dobrih domaćina dočekali su goste sa  domaćim specijalitetima. Turistma je ugođaj upotpunjen kulturno-zabavnim programom u izvođenju KUD-a Jedinstvo.

{galerija}more/2017/4/kruadria{/galerija}

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar