Jahta ''OBDRDDION'' dotegljena u kraj

obes jaht

Kada se nevolja na moru desi , UPSUL je uvjek spremna pomoći.

 Juče popodne Pomorsko operativni centar je primio poziv sa jahte ''OBDRDDION'', dužine 12 metara, zastava Poljske, sa dva člana posade državljana Slovačke, a koja je dolazila iz Dubrovnika ka odredišnoj luci u Crnoj Gori, da ima problem sa oba motora i da joj je potrebna asistencija.

Naveli su da imaju kvar motora zbog lošeg kvalitet goriva koji je prouzrokovao začepljenje dovoda za gorivo.
Operateri na POC Nenad Tasić, Toni Tomašević, Milorad Krgović i Svetozar Bukilić su putem VTMIS sistema odmah locirali jahtu u blizini Vučije obale na ulazu u Bokokotrski zaliv iz pravca Budve, gdje ja jači zapadni vjetar jahtu bacao ka stijenama.

Obzirom da ljudski životi nisu bili ugroženi, uz koordinaciju sa SPG Herceg Novi, skiper jahte je u direktnom kontaltu sa kompanijom Boka pilot & Tugboat Services d.o.o. je ugovorio tegljenje to graničnog prelaza u luci Zelenika, gdje je jahta uspješno dotegljena u 17.15 časova.

Uprava pomorske sigurnosti zbog evidentno pojačanog pomorskog saobraćaja i učešća velikog broja plovila u zadnjih nekoliko dana apeluje na poštovanje Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe i pomorskih pravila, kako bi se spriječile neželjene poslijedice. UPSUL svakodnevno šalje prijave ka Inspekciji pomorske sigurnosti Kotor i Bar prijave za plovila koja krše zakon i ponašaju se neodgovorno ugrožavajući ljudske živote na moru.

Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, u narednih nekoliko dana nas očekuje pojačan sjeverni vjetar, e ovim putem apelujemo na turiste i građane da povedu računa o svojim plovilima i da ne izlaze na more kada je to nepotrebno a zbog loših vremeniskih uslova.

Sve informacije potrebne za izlazak na more, prijavu nepravilnosti i vremenski izvještaj, nautičari i građani mogu dobiti na besplatan broj 129, koji je u funkciji 24/7.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar