Hrvatska Jadrolinija preuzima liniju Bar–Bari-Bar

slika

Nakon skoro 130 dana od kada Crna Gora nema redovnu pomorsku liniju prema Italiji danas se zvanično saopštenjem oglasio izvršni direktor Barske plovidbe Milo Paunović.


PIŠE: Biljana Dabić

Menadžment "Barske plovidbe" obavještava da su poslednjih mjeseci svakodnevno preduzimali aktivnosti na ponovnom uspostavljanju pomorske linije Bar-Bari-Bar.

"Na žalost, zbog oskudnog tržišta polovnih feri brodova, kao i nepovoljnog tržišta vozarina, "Barska plovidba" nije to mogla uraditi sa brodom koji bi bio u njenom vlasništvu, odnosno sa brodom uzetim u vremenski najam "Time Charter". Iz tog razloga, uporedo sa ispitivanjem tržišta, komunicirali smo sa više subjekata koji su iskazali interesovanje za uspostavljanje raznih vidova saradnje sa "Barskom plovidbom". Od svih dosadašnjih ponuda najpovoljnija za "Barsku plovidbu" je ponuda "Jadrolinije" iz Rijeke. U odnosu na navedeno odlučili smo da otvorimo pregovore sa predstavnicima ove kompanije, o čijem ćemo ishodu javnost blagovremeno informisati, naveo je izvršni direktor Milo Paunović. Potencijalna poslovna saradnja sa ovom renomiranom i najstarijom feri kompanijom na Jadranu, tvrdi Paunović, obezbijedila bi uspostavanje linije Bar-Bari-Bar, od koje bi "Barska plovidba" imala isključivo i samo korist", mišljenja je Paunović.

On je podsjetio da ovo nije prvi put da se feri linija Bar-Bari održava na ovaj način „ nešto slično je rađeno i 90.-tih godina“.

Jedro Banner 720x90 1

"Naš stručni tim i dalje će ispitivati tržište polovnih feri brodova, odnosno raditi na pronalaženju adekvatne zamjene brodu "Sveti Stefan 2", zaključio je Paunović.

Brod „Sveti Stefan 2“ izgubio je klasu i poslednje putovanje na liniji Bar-Bari-Bar je obavio 1./3. decembar 2016.godine.

U četvrtak je zakazana sjednica Odbora direktora Barske plovidbe koja će se održati u Podgorici, a na dnevnom redu je linija Bar –Bari-Bar. Javnost očekuje informaciju koliko puta nedeljno će brod hrvatske kompanije ploviti na liniji Bar –Bari-Bar. U ovom trenutku je izvjesno da oko 80 crnogorskih pomoraca koji su plovili na brodu „Sveti Stefan 2“ ostaju bez posla.

Feribot „Sveti Stefan 2“ u avgustu je na liniji Bar –Bari –Bari imao 23 putovanja. U osmom mjesecu prošle godine Svetac je prevezao 14.768 putnika, 2.819 automobila, 205 kamiona i 11 trejlera. 
Brod Jadrolinije, koji bi trebao da preuzme i liniju Bar –Bari –Bar, plovi između Dubrovnika i Barija samo 6 meseci, od aprila do kraja oktobra.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar